Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

13.02.2018 16:18:38 - laco

Umět něco dokázat

Slovenský spisovatel a bývalý politik Jozef Banáš: "Takže bych nejen Čechům, ale i světu přál víc politiků, kteří předtím, než šli do politiky, něco dokázali. Bohužel, drtivá většina politiků v Česku, na Slovensku i ve světě se k funkcím, které zastávají, pouze „prožvanili“, respektive se ve správném čase nacházeli na správném místě." I v ČSSD bylo a je množství vrcholových politiků, kteří ve svém životě pouze rozedírali kalhoty v jeslích, mateřských školkách, základních, středních a vysokých školách a následně v stranických sekretariátech, parlamentu či ve vládě (viz. Sobotka, Hamáček, Dienstbier, Chvojka a pod.). Nic jiného za nimi není. Myslíte si, že si na nadcházejícím sjezdu vybere ČSSD takového předsedu který, jak říká Jozef Banáš, něco dokázal než šel do politiky?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

13.02.2018 18:45:43 - Ing. Antonín Seďa
 Možná, že bych s Jozefem Banášem souhlasil v kontextu střední Evropy. Ale jak sám jistě víte, na západ od nás je poliitka brána jako zaměstnání a vyžaduje i průpravu. Ale obecně platí, že každý politik potřebuje k tomu, aby prosadil své vize, důvěru spolustraníků a zejména občanů. Takže pokud členové ČSSD, které popisujete, tuto důvěru měli a mají, tak já s tím problém nemám. Nicméně, tak jako slovenský spisovatel mám zásadu, že by do vrcholové politiky měli jít lidé s jistými pracovními i politickými zkušenostmi. Ale také to musejí být lidé s morálkou. Já bych rozhodně nekritizoval vrcholné představitele ČSSD. Ti alespoň, na rozdíl od současného pana premiéra v demisi, mají čisté lustrační osvědčení i čistý trestní rejstřík. To jsou mimochodem janě dané podmínky , aby kterýkoliv člen sociální demokracie, mohl kandidovat či zastávat vrcholné funkce. Osobně působím na mladé sociální demokraty, aby nejprve vystudovali, poté pracovali a získávali zkušenosti i v komunální politice a ve stranických orgánech. A teprve poté , až získají důvěru členů, by měli jít do vyšších funkcí. Ale to platí nejen o ČSSD, ale i o ostatních politických stranách či hnutích.