Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

17.10.2017 6:48:05 - laco

Vrána k vráně

Tereza Spencerová:" Respektovaný Fareed Zakaria připomíná, že databáze globálního terorismu při londýnské King´s College ukazuje, že „více než 94 procent úmrtí způsobených islámským terorismem od roku 2001 má na svědomí Islámský stát, Al Kajda a další sunnitští džihádisté. Írán proti těmto skupinám bojuje, nepodporuje je. Takřka každý teroristický útok na Západě je nějakým způsobem spjatý se Saúdskou Arábií. Prakticky žádný ale nelze spojit s Íránem. Jinými slovy, vraždí sunnitští teroristé, nikoli Írán." Mimo jiné, mezi teroristy, kteří se podíleli na sundání "Dvojčat" v NY, se nacházelo 90% muslimů ze Saúdské Arábie, jednoho z největších spojenců USA i EU na Blízkém východě. Ze strany USA i EU vůči Saúdské Arábii žádné sankce. Znamená to tedy, že USA i EU podporují terorismus na Blízkém východě, když se k Saúdské Arábii chovají ve stylu přísloví: "Vrána k vráně sedá, rovný rovného si hledá"?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

17.10.2017 8:26:48 - Ing. Antonín Seďa
 To si nemyslím, protože jak USA, tak EU usilují, aby se Saudové více otevřeli světu a chránili lidská práva. Přiznám se, že nemám statistiku o tom, kolik teroristických útoků způsobili sunniti  akolik šítti. Ale vím, že například teroristické útoky páchané v Izraeli jsou páchány šíttskými teroristy. Irán podporuje Hizballáh, což je politická strana, jejíž ozbrojené křídlo teroristské je. Takže já bych nepaušalizoval. Obecně je nutno bojovat proti všem teroristům. A tento boj opravdu nezmůže jeden stát. Proto je třeba spolupracovat, a to jak v rámci EU či NATO, tak i s Ruskou federací a třeba i s Iránem. Protože teroristické hrozby neznají hranic a neštítí se žádného násilí či zvěrstva. A pokud vím, tak mezinárodní koalice bojuje proti ISIL a já očekávám v brzké době porážku jejích bojovníků. To, co bude důležité, bude zajištění bezpečnostní stability v zemích, kde ISIL ještě dnes působí či tam má velký vliv.