Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

27.09.2022 20:40:07 - laco

Z pohledu člena ČSSD

Volby do obecních zastupitelstev skončily, výsledky jsou známé, emoce pomalu opadávají, je možno hodnotit. Jak Vy hodnotíte volby do zastupitelstev obcí s pohledu dlouholetého člena ČSSD. Nastalo "z mrtvých vstání" ČSSD v těchto volbách? Bylo spojení ČSSD s Šabatovou v Praze to pravé ořechové? Jak vedení ČSSD zvládlo tyto volby?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

27.09.2022 21:52:14 - Ing. Antonín Seďa
Komunální  volby ukázaly, že sociální demokracie ještě nedosáhla na své dno a že pohybující se preference od 3% do 5% ukazují skutečnou sílu strany. Ano, zajisté existují města či obce, kde ČSSD dokázala zvítězit a obhájit své pozice. Zejména tam, kde měla dlouholetého úspěšného starostu či tam, kde sociální demokraté "zakryli" značku a šli do voleb pod jiným  názvem. Dlouhodobě kritizuji změnu politiky ČSSD ve prospěch liberalismu a neo-liberalismu. Prostě sociální demokracie ztratila důvěryhodnost ve svůj program a lidi, kteří jej mají plnit. To platí zejména na celostátní úrovni a mne osobně mrzí, že to není ČSSD, která by zvedla pomyslný prapor odporu proti drahotě, vysokým cenám energií či vůči současné politice vlády, která nehájí české národní zájmy. Každému přece musí být jasné, že tato politika, která je navázána na politiku EU, povede ke snížení životní úrovně většiny obyvatel a ke snížení konkurenceschopnosti české ekonomiky. A je otázkou, zda to je záměr či neschopnost českých politiků. Co se týče výsledku ČSSD v Praze, pak je to dlouhodobý problém celé pražské sociální demokracie. Tam se ukazují základní problémy ČSSD a jejího vedení. Rozhodně o žádné "z mrtvých vstání" nemůže být řeč a pravdu má pan prezident, který viní současné vedení strany. Je třeba se ptát, jak pracují předseda a místopředsedové v rámci propagace strany a její politiky, proč nemá ČSSD stínovou vládu nebo alespoň odborné mluvčí, kteří budou vidět alespoň na sociálních sítích, proč nefungují odborné komise a tak bych mohl pokračovat. Vysoké ceny energií, pohonných hmot a potravin nejen zhorší život občanů a firem, ale také zvýší sociální napětí ve společnosti. Toho využíjí populisté a nacionalisté. Je třeba nejen pomáhat , ale zejména je třeba řešit příčiny současných problémů. Je třeba říkat pravdu a nevyhýbat se kontraverzním tématům a vyjádřením. Lidé nejsoun hloupí a nenechají se opít rohlíkem. Při pohledu na Evropskou komisi, naši pravicovou vládu i celou naši politickou reprezentaci je třeba říci, že já moc optimistický nejsem. ČR je nejprůmyslovější evropská země, závislá na energetice a její přechod na Green Deal bude nejen bolestný, ale může způspbit kolaps státu i demokracie. Nereálná energetická politika EU vede nejen naši zemi, ale celou Evropu do slepé uličky. Závěrem chci dodat, že vedení ČSSD by mělo přijmout, a to na všech úrovních, svoji politickou spoluodpovědnost za prohru v komunálních volbách. Mimochodem tak jako jsem to před lety učinil já sám. Jak říká pan prezident: Jen blbec se nepoučí ze svých chyb. Protoi ČSSD by měla začít dělat sociálně demokratickou politiku ve prospěch občanů České republiky. Tak, jak tomu bylo v nedávné minulosti.