Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

24.11.2021 13:25:10 - laco

Znepříjemňovat lidem život - poslání to politika

Na webových stránkách Seznamzprávy byl zveřejněn rozhovor s místopředsedkyní a ministryní koaliční vlády ANO a ČSSD Alenou Schillerovou. Z tohoto rozhovoru cituji:"...můj postoj je, že je třeba maximálně znepříjemnit život neočkovaným, kteří se očkovat můžou". S ohledem na skutečnost, že ze strany koaličního partnera ANO, tj. ČSSD, jsem k tomuto výroku nezaznamenal žádné negativní reakce, předpokládám tedy, že i ČSSD, coby vládní spojenec, souhlasí se znepříjemňováním života neočkovaných kovidem, Dle názorů odborníků se jedná o více než milion dospělé populace ČR, kterým vláda, byť v demisi, hodlá znepříjemňovat život bez ohledu na skutečnost, že mnohdy jde i o voliče ANO a ČSSD. Mylně jsem se domníval, že politik je voliči volen pro to, aby se staral o zabezpečení jejich lepšího života, vida, mýlil jsem se. Obracím se tedy s dotazem, jakým způsobem hodláte neočkovaným lidem znepříjemňovat jejich život.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

25.11.2021 15:22:29 - Ing. Antonín Seďa
 Jak sám víte,od roku 2018 jsem pouze řadový člen ČSSD a tudíž na rozhodování sociální demokracie nemám téměř žádný vliv. Také jsem ve vnitrostarnickém referendu hlasoval proti vstupu naší strany do vlády s ANO 2011.
A pokud jste si všiml, tak se ministři, ani vedení strany vůbec nevyjadřuje, jakoby se ztratili. Takže já mohu mluvit zejména za sebe. Jako dlouholetý komunální politik i jako poslanec jsem se vždy snažil rozhodovat ku propěchu občanů Česk republiky. A na tom nemíním nic měnit. Jsem proti povinnému očkování a také výraznému omezování pro neočkované. Na straně druhé vláda, ale i opozice zaspala, když nepřijala rázné opatření včas. A také mnohá opatření jsou nelogická a podle mínění odborníků i často méně účinná. Ale rozumím tomu, že politik rozhoduje a má zodpovědnost, na rozdíl od těch odborníků, kteří radí. Je třeba si uvědomit, že Covid-19 očkováním nezmizí, ale ti očkovaní mají vyšší šanci přežít onemocnění bez následků či mají v sobě protilátky, aby covid vůbec nedostali. Takže zodpovědnost každého z nás je, aby se , pokud je to zdravotně možné naočkoval. Chrání nejen sebe a své blízké, ale i ostatní spoluobčany. Takže bych Vaši otázku obrátil a tázal bych se těch neočkovaných, proč ohrožují sebe, své blízké a spoluobčany. A co se týká opatření, která vláda přijímá, tak to máme v on-line přenosu na všech televizních či rozhlasových stanicích. Předpokládám, že dojde ještě k posílení restrikce vůči občanům. Dokonce se tyto restrikce dotknu i těch, kteří jsou zodpovědní a jsou očkovaní. Což považuji vůči nim za nespravedlivé. Tož tak.