Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

03.02.2014 9:29:50 - postup

ale, když navýšíte...

Díky za odpověď, a souhlasím, ale již se nelze vymlouvat na ministerstva, jsou noví ministři, nová sněmovna a navíc, dnes by se měl v prvním čtení schvalovat (doufám, že se vrátí k přepracování) novela zákona o vojácích. Souhlasím s vámi, aby byly třeba zrušeny některé příplatky a navýšen základ, ale tím se zvednou výdaje na výsluhy, které se počítají z toho základu, tak pak by bylo vhodné upravit (směrem dolů) i kooficienty pro jejich výpočet?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

03.02.2014 14:51:14 - Ing. Antonín Seďa
 Ano, máte pravdu, že po úpravě zákona se do výsluh počítá pouze základní plat. Je zřejmé, a to i z důvodu současné výše mandatorních výdajů, že by se s nárůstem základního platu upravily výsluhové příspěvky či odchodné. Ale to si myslím, že není až tak velký problém. Problémem je, že existuje značný nepoměr v platu "bojovníka" a vojáků, kteří v teple kanceláří řídí AČR.To hle měl řešit zákon o vojácích z povolání s tím, že "nastaví" karierní řád. Naproti tomu řada ustanovení novely jdou proti smylu a cílům této novely. Stačí připomět, že o tom, zda voják zůstane či nezůstane v činn službě bude rozhodovat jeho nadřízený. Loajalita je sice dobrá věc, ale s kariérním řádem nemá mnoho společného.Ale těch problemtaických bodů je v daném návrhu více.