Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

14.03.2014 10:58:45 - Maláčková

konference ČSSD

Sociální demokraté si na sobotu naplánovali konferenci, na které chtějí řešit, jak předejít poklesu popularity strany, neradi by totiž skončili podobně, jako ODS. Co podle vás straně nejvíce škodí? Já vidím tři důvody a budu ráda, když se k nim vyjádříte.
1, necharismatický předseda
2, nejedenost strany (Hašek popřál nedávno hodně štěstí SOBOTKOVĚ koalici
3, Koalice, i když zde jste neměli moc na výběr
A poslední dotaz, myslíte si, že byly předvolební sliby ČSSD reálné-viz restituce? Já o tom pochybuje a na popularitě vám to jistě také nepřidá. Vaše volička

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

14.03.2014 11:35:52 - Ing. Antonín Seďa
 Hezký den,
osobně si nemyslím, že Vámi zmíněné tři důvody jsou ty nejpodstatnější. Jsem totiž přesvědčen, že je nutno hodnotit dlouhodobý vývoj v ČSSD a ne události posledního období. Problémem ČSSD je dlouhodobě nejednota uvnitř strany, daná nikoliv programovými rozporami, ale spíše osobními ambicemi jednotlivců. A dalším důležitým problémem je podcenění komunální práce s veřejností a neochota řady představitelů strany o růst členské základny, která by zvýšila vnitřní konkurenci mezi členy. A nyní k Vámi uváděným důvodům. Předseda B.Sobotka je slušný a kvalitní politik. Jistě bych si dovedl představit charismatičtějšího předsedu či předsedkyni strany, ale já raději preferuji slušnou a poctivou politiku před populismem. Události těsně po volbách znamenali nejen pokles popularity, ale zejména oslabení pozice ČSSD při vlastním koaličním vyjednávání. Mě osobně mrzí, že se tím rozpadly některé týmy dříve stínových ministrů a musely se hledat jejich náhrady. Obecně platí, že žádný volič neodpouští stranickou nejednotu. Výsledky voleb neumožňovaly jinou vládní většinu a koalici. Nemyslím si, že by Úsvit byl lepším koaličním partnerem než KDU-ČSL. Ale o tom, zda důvodem propadu popularity ČSSD bude tato vládní koalice rozhodnou zejména výsledky vlády, za kterou je ČSSD nejvíce zodpovědná. K polsednímu dotazu pouze tolik, že opět čas ukáže, zda si sociální demokraté budou plnit své předvolební sliby. Ovšem je nutno vždy dodat, že máme 50 poslanců a nikoliv většinu v poslanecké sněmovně a tudíž tomu bude odpovídat i politika vlády. Co se týká církevních restitucí, ČSSD nikdy neříkala, že je zruší například prosazením referenda. Vždy jsme říkali, že je nutno dohlédnout na transparentnost a spravedlnost, a to jak vlastnímo ocenění majetku, tak prokazatelnosti majetkového oprávnění. Souhlasím s tím, že nám tento postoj na popularitě nepřidá, ale ČSSD byla a je politickou stranou, která dodržuje zákony a platnou ústavu. A to i tehdy, když se jí to nemusí hodit.