Ing. Bc. Ivan Noveský

  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,25. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

03.09.2015 9:27:32 - Priekala Jarda

Položil jste si dotaz ??

kdo tu válku v Sýrii rozpoutal. Proč na dovoz a provoz "aláhových bojovníků" peníze a kapacity USA a NATO měly . ale pro odvoz oběti ne....???
Pochopil jste vůbec podstatu kapitalismu ???

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

03.09.2015 10:51:12 - Ing. Bc. Ivan Noveský
Vážený pane Priekalo,pokud sledujete, co publikuji (FB, PL, a další) zjistíte, že stejné dotazy kladu také. Nepouštím se do diskuzí politických např. na téma podstata kapitalismu, protože jsem od narození dosud zcela apolitickým a nestranickým občanem Československa resp. dnes ČR. Nesouhlasím s Vaším použitím termínu válka v Sýrii (válčí spolu 2 nebo více států, nebo v občanské válce političtí či národnostní protivníci). V Sýrii se nejedná o válku, ale boj legální vlády prezidenta Asada s Islámským terorismem. Smutné je, a v tom s Vámi plně souhlasím, že podpora islámských teroristů ze strany USA a EU je skutečným zločinem. A je to zločin dle mezinárodního práva a kdyby fungovala řádně Organizace spojených národů, mělo být dojít k jeho odsouzení a potrestání viníků např. soudem v Haagu! I když (nebo právě proto), stejně jako v Iráku, se snažili pachatelé překrýt svůj zločin vojenského zasahování do suverenity státu Sýrie, jinými "zločiny syrské vlády" např. údajným použitím chemických zbraní proti "jejich" o teroristům. Pravda zřejmě vyjde najevo až příliš pozdě, stejně jako důvod zničení Iráku kvůli zbraním hromadného ničení, který se, přes veškerou snahu médií, nakonec ukázal zcela nepravdivým. Pokud si uvědomíme, jak dnes vypadá Střední Východ a Severní Afrika, kolik stovek tisíc mrtvých tyto zločinné aktivity USA podporované EU, již stály, musíme se ptát kdy a jak to skončí. Jako občané ČR, tzn. i občané EU, asi budeme muset říci při volbách našim politikům "dost bylo vraždění". Komu prospívá likvidování "diktátorských" režimů, ve kterých však "utlačovaní" obyvatelé Sýrie, Lýbie, Iráku a dalších celá desetiletí žili v míru a nemuseli nikam utíkat? Teprve demokracie, kterou za naší aktivní nebo pasivní pomoci, a za to se jako občan stydím, kterou USA a EU "darovali" Střednímu Východu a Severní Africe, jim znemožňuje žít v míru doma. Jako ČR jsme se již podporovali humanitární vraždění (oficiálně nazýváno "humanitární bombardování") v Jugoslávii a stále v tom pokračujeme. Pak se divíme a dojímáme tragédií utopeného syrského chlapce, ale nikdo se neptá, kdo to zavinil! Nemám rád termín kolektivní vina, který dodnes paralyzuje některé německé politiky, ale máme takovou vládu, jako jsme si zvolili aneb každý národ má takovou vládu, jakou si zaslouží....Na Váš dotaz, kdo zastaví zločince z USA a EU v Sýrii a jinde?? NEVÍM a docela mě to děsí.