Ing. Bohuslav Chalupa

velmi nespokojený občan
  • BPP
  • Komín
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.06.2019 12:23:17

JEN pro informaci o naší schopnosti čelit krizím…

JEN pro informaci o naší schopnosti čelit krizím…

Podaří se oživit VZTAH K VLASTI a k ČESTNÝM POVINNOSTEM OBČANA, podaří se obnovit Branný svaz, s nezastupitelným postavením legálních držitelů zbraní, Soukromé bezpečnostní služby a také všichni ti, kteří se věnují volnočasovým aktivitám souvisejícíc

 Bylo by dobré si připomenout, že- minimálně dva populační ročníky jsou absolutně netknuté vlastenectvím a smysluplnou vojenskou civilní přípravou- funkční sytém CIVILNÍ OCHRANY A OBRANY byl totálně rozvrácen a zlikvidován po roce 1990- EU se snaží o likvidaci legálně držených zbraní


- v armádě je necelých 26 000 osob (profesionálů) a těch, co to umějí se zbraněmi (bojovat) je z nich tak třetina...a to se snažím být hodně optimistický.

- policistů je cca 40 000 a jestli jich umí používat zbraň (dobře) polovina, tak je to hodně (bohužel jsem se jako poslanec už nedostal k podrobné kontrole skutečného stavu výcviku policistů - státních i městských).

Osobně vůbec nevěřím proklamovaným rekrutačním cílům - tedy pokud budou zachovány základní parametry fyzických a psychických kvalit uchazečů o práci profesionála - "rybník je už totiž vyloven".

Fakta: kdyby nastal malér - konflikt nebo rozsáhlá krizová situace, značný počet profesionálů by byl převeleno do vojenských struktur mezinárodní kolektivní obrany NATO někam (Polsko, Pobaltí, Ukrajina....), co zbude bude použito především na ochranu kritické a výhradní státní infrastruktury ČR - jaderné elektrárny, rozvodné stanice, přehrady atd. - a to raději nemluvím o zcela neřešené ochraně "zelené hranice" (technologie, jízdní hlídky, hlídky s vycvičenými psy. hlídky znající terén.....)

Tož počítejme/optimisticky/: máme cca 30 000 bojovníků (profesionální branné a bezpečnostní složky) - z toho 20 000 bude plnit úplně jiné úkoly, než se starat o potíže individuálního občana ČR. To znamená, že na JEDNOHO profesionálního ozbrojence připadá cca 1 000 teoreticky odzbrojených bezbranných občanů, které stát nejenže nevybavil ani znalostmi, dovednostmi ani základním materiálem, on je vlastně ani nemůže požádat o pomoc….

Občany lze mobilizovat - ale protože krizové situace se v současné době nevyvíjejí měsíce, ale pouhé dny - zcela nevycvičené poslat "někam" jako "potravu pro děla", to může

Ochrana a obrana obyvatele by měla být zajištěna ne teritoriu ČR o rozloze cca 79 000 km čtverečných = takže i z těch nakrásně všech 30 000 profíků to vychází přibližně tak, že JEDEN připadá na 2 kilometry čtvereční, ale reálně to bude tak JEDEN na cca 8 kilometrů čtverečních!!!

Takže za mne - zaplaťpánbůh za každého civilistu, který si koupil zbraň, chodil a chodí na výcvik/střelby, absolvoval příslušné zkoušky a jakž-takž ví o co "go". 

Pak by se totiž ten poměr razantně a pozitivně změnil na cca 400 000 ozbrojených civilistů se schopností se nějak postarat o své okolí, o které se pak profíci vlastně nemusí tak intenzivně „starat“. 
Troufám si tvrdit, že pokud bych dostal příležitost podílet se na obnově CIVILNÍ OCHRANY A OBRANY, pak do cca 10 let tu máme - nutno podotknout, že i za velmi příznivých ekonomických nákladů - 2 miliony lidí, kteří se nebudou muset spoléhat na několik desítek BVP za 55 miliard a 12 vrtulníků za 18 miliard a 10 000 bojovníků, nebudou se muset spoléhat jen na stát - budou se totiž umět postarat o sebe a své blízké v krizových situacích.

Otázkou samozřejmě je, jestli právě v této eventuální schopnosti občanů není onen problém pro "vrchnost"….proč zůstává jen u vzletných slov.¨

A to jsem nezmínil další můj návrh, abychom do 6 let nachystali Povinnou prezenční Civilní přípravu obyvatelstva na krizové situace v délce 3- 6 měsíců. 

To "nachystali" ale znamená, že ve školách bude tento předmět povinným, že se budoucí pedagogové naučí jak tento předmět učit, a že se zároveň oživit VZTAH K VLASTI a k ČESTNÝM POVINNOSTEM OBČANA, že se podaří obnovit Branný svaz, kde budou mít své nezastupitelné postavení již výše zmínění civilisté - legální držitelé zbraní, dále Soukromé bezpečnostní služby, ale také všichni ti, kteří se věnují volnočasovým aktivitám souvisejících s obranou a bezpečností. 

A jen na okraj - v této situaci, za tohoto stavu se tu účelově vyrábí zcela zbytná Národní agentura pro sport, aby se "lépe" rozdělovali dotace?!.....přijde Vám to smysluplné, normální?

Rozum a srdce

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama