Ing. Bohuslav Chalupa

velmi nespokojený občan
  • BPP
  • Komín
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.02.2019 10:13:06

Kdyby k něčemu došlo, stejně bychom se neubránili - to si opravdu myslíme?!

Kdyby k něčemu došlo, stejně bychom se neubránili - to si opravdu myslíme?!

Mít se relativně, materiálně dobře a přesto někde v hloubi duše cítit hnus a zahanbení z vlastního strachu pojmenovat věci jak si zaslouží, neschopnost se rovně se postavit - s tím se mi tedy žít nechce! https://www.novinky.cz/domaci/496854-v-pripad

Omlouvám se vážení, 
ale kdyby takto smýšleli Izraelci, kterých je necelých 8 a půl milionu a kteří jsou obklopeni více než 500 sty miliony arabů a muslimů, kteří netouží po ničem jiném, než je totálně zlikvidovat - UŽ DÁVNO BY ŽÁDNÝ STÁT IZRAEL N E E X I S T O V A L !!! 
Prosím, nepřejímejme poraženecký způsob myšlení francouzského prezidenta a EU. 
Statečný, vlastenecký, znalostmi a dovednostmi vybavený národ je sám o sobě takovou hrozbou, že si každý rozmyslí jít do konfliktu, který by mu přinesl, v tom lepším případě (vojensky i politicky), pouze Pyrrhovo vítězství.

…..pokud budeme v době oslav České státnosti považovat za dostatečný projev vlastenectví, sebevědomí, národní hrdostí a vědomí si svých tradic a ojedinělých historických zkušeností - ve zkratce - alegorický průvod zastaralé vojenské techniky na Letné, pokud ředitelé škol budou prezentovat svůj soukromý (tedy nikoliv demokratický) názor tím, že budou odstraňovat obraz prezidenta ČR ze stěn ve třídách, pokud se bude BIS bude věnovat DějeBisu místo toho aby chytala/a chytila/ špióny a své si chytnout nenechala, pokud se ČR bude vlamovat do záležitostí jiných národů, nabíhat si zcela nepochopitelně „na vidle“ arbitráží, pokud naši volení zástupci v EU nehájí ve společenství evropských národů naše přirozené zájmy, zájmy Českých občanů a budou tolerovat věci, které jsou špatně -  k ničemu dobrému to nepovede……a čert vem průzkumy, realita bude čím dál smutnější.

Mít se dobře a přesto někde v hloubi duše cítit hnus a zahanbení z vlastního strachu pojmenovat věci jak si zaslouží, s tím se mi tedy žít nechce!

Pokud se tak neděje ve školách - a jsou učitelky, které jsou schopni děckám vykládat, že Československo osvobodili Američané?! – jsme to především my rodiče a naší rodiče, kteří by si měli udělat čas na to, aby jsme svým dětem znovu - tak jako jsme to zažívali my – vyprávěli Staré pověsti České, aby věděli kdo to byl Jan Hus a Amos Komenský, kdo to byl pan Hynek Mácha, pan Vichterle a pan Neruda, pan Mikoláš Aleš a Zdeněk Burian, Smetana a Dvořák,  jak se stavělo Národní divadlo, kdo létal na britském nebi a sestřeloval nácky v leteckých bitvách o Anglii a kdo to byl Ludvík Svoboda, .... Že svět není jen to na co čučí v displejích mobilů, svět youtuberů. Měli by od nás vědět, že nesmírně bohatý svět je skryt v knihách a že za vlastnictví některých knih lidé shořeli na hranicích inkvizice, že existuje místo jako je Osvětim, Coventry či Lidice, Stalingrad a Drážďany, měli by vědět kdo je vinen vznikem dvou světových válek a proč v nich lidé umírali – a hlavně by měli vědět že svět není jen vyumělkovaný reklamní obraz – měli by vědět, že svět není černý a bílý a že pravda není to, že to říkali v televizi, že po pravdě se musí pátrat i s tím, že „PRAVDA“ je také velmi nebezpečná a pro pocit vlastní pohody velmi nepohodlná.  

Měli by hlavně od nás vědět, že je slušné říkat druhým lidem dobrý den, že starým lidem se má pomáhat, že ubližovat jiným dětem je hnus a srabáctví... Že cizí majetek nebo fyzická integrita je tabu, ale tvrdě si bránit své do posledního dechu (a měli by to i umět) je naprosto v pořádku.

Na to, aby naše věděli že jsou Češi, na to fakt nepotřebujeme aby se z našich daní platily miliardy korun genderovým, proislámským a jiným poťapaným neziskovkám - na to stačí náš skutečný zájem o osud našich dětí, budoucí generace, chce to jen oněco více pozornosti a času těm, kteří to vezmou po nás.

v

rozum a srdce

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama