Ing. Bohuslav Chalupa

velmi nespokojený občan
  • BPP
  • Komín
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.09.2019 10:48:38

POLSKO a TAKZVANÁ NEPŘIJATELNÁ ZÁVISLOST na takzvaných RUSKÝCH VOJENSKÝCH TECHNO

POLSKO a TAKZVANÁ NEPŘIJATELNÁ ZÁVISLOST na takzvaných RUSKÝCH VOJENSKÝCH TECHNO

Jistě nebudu sám, kdo se ptá a bude se na tyto nanejvýš závažné skutečnosti ptát.......a že se ptát budu, na to můžete vzít jed :-)

Polsko, které dává skutečně velký důraz na obnovu a modernizaci svých ozbrojených sil a je již - díky pozornosti, kterou politická reprezentace SKUTEČNĚ věnuje obranschopnosti své země - v této chvíli již také velmi významnou součástí sil kolektivní obrany v rámci politicko-vojenské aliance NATO zvolilo - nepochybuji, že pečlivě promyšlený a zdůvodněný - zcela odlišný způsob zvýšení schopností armády v oblasti "BVP".

Což mne, chca nechca, vede k uváhám:
- co vedlo Polskou generalitu a politickou reprezentaci k takovému rozhodnutí - modernizovat ruskou bojovou techniku....no ona to vlastně až tak nebyla ruská, ale ukrajinská (Charkovský tankový závod), či ještě přesněji - byla to technika celé tehdejší Varšavské smlouvy - stejně jako napříjklad vrtulníky Mi-24/35 (přestože jsou velmi zadobře s USA a US Army a Rusko vnímají mnohem "ostražitěji" než veřejnost ČR?
- Jak to že bratři Poláci jaksi, na rozdíl od nás, nemají fobii z u nás uměle vyvolaného strachu z pseudozávislosti na "Ruské" zbraňové provenienci (je řada dalších zemi - arabské země, Indie, a! pikantní - včetně Turecka - takto člena NATO - které tyto obavy taktéž nesdílejí)?
- je řešení akvizice "BVP" zvolené naším ministerstvem obrany a vládou skutečně nejvhodnější - jak s ohledem na potřeby obrany teritoria, tak s ohledem na astronomickou finanční náročnost?
- potřebuje občan, daňový poplatník aby JEHO armáda skutečně disponovala novými BVP v ceně cca 55 miliard Kč, za situace kdy chybí peníze ve školství, zdravotnictví atd.? Potřebujem mít ve výbavě "Rolls Royce", nebo by pro naše potřeby, pro reálný boj postačoval kvalitní, český "Kodyak" ....protitankový granát vypálený ze střechy paneláku, inteligentní protitanková munice, či dron s příslušnou kumulativní náloží totiž zničí oba "typy" v podstatě úplně stejně.

Pozn.: ještě v roce 1987 byl obranný průmysl ČSR schopen vyrobit kolem cca 2 700 BVP

- v jaké oblasti problematiky a obrany vlastně probíhá ona proklamovaná spolupráce zemí V4 (V4+), když každá z nich - zjevně - nakupuje zcela odlišné typy vojenské techniky a technologie (od rozdílných výrobců, s rozdílnou logistikou, nároky na výcvik a UVZ) - nebo jinými slovy - proč například Polsko a ČR nespolupracuje v oblasti "BVP", proč například Polsko, ČR, SR a Maďarsko nespolupracuje v oblasti vrtulníků a bojového letectva?
- jaká je vlastně konkrétní koncepce využití společných výrobních a vojenských kapacit zemí V4 (V4+), využití společných výzkumně-vývojových kapacit ...samozřejmě v souladu s čánkem 5 alianční smlouvy?

A aby bylo jasno a nebyly mi do úst vkládány postoje, které nemám - nijak v této záležitosti nezpochybňuji postup ČR, nicméně výše uvedené otázky se v podstatě nabízejí samy.
Z mého pohledu by bylo nanejvýš vhodné aby Generální štáb a Ministerstvo obrany vyvinulo v tomto smyslu poněkud intenzivnější "osvětu".

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama