Ing. Bohuslav Chalupa

velmi nespokojený občan
  • BPP
  • Komín
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.12.2020 17:32:29

Vláda, MO a MF, včetně Výboru pro obranu nás připraví hloupě o naše miliardy

Vláda, MO a MF, včetně Výboru pro obranu nás připraví hloupě o naše miliardy

V souvislosti se schvalování rozpočtu ČR, rozpočtu kapitoly Ministerstva obrany a potřebami AČR nám vláda lže a neříká nám/vám zdaleka celou pravdu!

 NESMYSLY a MANIPULACE
1) Armáda České republiky v současnosti provozuje - dopravní vrtulníky Mi-8 (3 stroje), - víceúčelové transportní Mi-17 (5 strojů) - modernější Mi-171Š (15 strojů) - bitevní Mi-24/35 (16 strojů). Kromě toho také pátrací a zdravotnické W-3A Sokol polské výroby.2) Přes 1,2 miliardy korun bude stát důkladná modernizace všech patnácti transportních vrtulníků Mi-171Š české armády.!!! 15 transportních vrtulníků Mi-171Š je vyčleněno/předurčeno k bojovým úkolů v rámci KOLEKTIVNÍ obrany v rámci NATO!!! 16 bitevníků Mi-24/35 je vyčleněno pouze k obraně teritoria ČR JINÝMI SLOVY pokud není nutné pro AČR v rámci schopností NATO nakupovat Chinooky 🙂... , ale plně postačí modernizace Mi-171Š/Sokol za POUHÝCH 1,5 miliardy = prodloužení bojových schopností na cca dalších 15 letPAK NECHÁPU proč není možné modernizovat Mi-25/35 za POUHÝCH cca 3,5 - 5 miliard Kč, - bitevní stroje, které jsou teprve na 60% svého životního cyklu a nákup náhradních dílů nezajišťuje výhradně a zdaleka pouze Ruská federace ...- respekt budící bitevní stroje, které mohou pro účely obrany země, za minimálních nákladů, sloužit naprosto v pohodě dalších 5-10 let.... tedy do doby než bude ekonomicky líp a na trhu budu vrtulníky nové generaceALE NAOPAKje "NEZBYTNĚ" NUTNÉ TEĎ HNED, OKAMŽTÉ nakoupit za 30 MILIARD!!! "nové" americké vrtulníky Venom (8 kusů) a Viper (4) - a to prosím ! "pouze" pro úkoly obrany teritoria!!! - opravdu podivuhodné ekonomické a vojenské uvažování vlády...a to nemluvím o způsobu armádní specifikace "víceúčelového vrtulníku" a už vůbec o způsobu provedení takzvané "veřejné soutěže"!!!A NECHÁPUproč z ušetřených cca 25 miliard není - například - 10-15 miliard použito na nákup nepoměrně levnějších, ale v sebeobranném boji velmi účinných protitankových a jiných dronů?!Příští složení Sněmovny Parlamentu ČR doufám požene svinským krokem k soudům a k trestním majetkovým postihům všechny ty, kteří se za mrzké provize a snahu zalíbit se mocným v USA nyní podílejí na tomto dalším nehorázném rozkrádání majetku nás, daňových poplatníků
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama