ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,45. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.04.2010 5:50:39

Interpelace na ministra Pecinu

Interpelace na ministra Pecinu

Interpelace byla přednesena 15.4. 2010 a týká se služeb České pošty - možnosti platby kartou a převodu došlých peněz na účet.

 Vážený pane ministře,

v dnešní době je možno provádět úhradu často i drobných částek bezhotovostně pomocí platební karty. Je to možné u každé benzínové pumpy, u kdejakého místního obchodníka nebo restauraci, ale na poště nikoli. Pokud tento problém dokáže zvládnout maličká soukromá firma, snad by jej mohla zvládnout i košatá a zisková Česká pošta, která je navíc plná kvalifikovaných pracovníků.

Kromě možnosti používat elektronický platební prostředek bych byl ještě rád, kdyby mi Česká pošta umožnila převést peníze, které mi k ní došly, na účet, který jí sdělím a to univerzálně, aniž bych musel být klientem Poštovní spořitelny.


Chci Vám – hlavnímu poštovnímu nadřízenému - položit 3 prosté otázky:

1)    pracuje Česká pošta na omezení hotovostního platebního styku?
2)    jestliže ano, v jakém stavu jsou tyto práce a jaký je časový harmonogram realizace?
3)    kdy bude možno na České poště provádět úhrady platební kartou a kdy bude pošta umět běžnou hladkou platbu?


Obecně je známo, že hotovostní operace jsou velmi nákladné a jejich omezování vede k rychlým úsporám. Navíc komputerizace pošt je už hodně daleko, takže přidání dalších funkcí už není problémem základním, ale rozšiřováním už existujícího systému.

V Praze  15.4. 2010

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama