Ing. David Vodrážka

  • ODS
  • Hlavní město Praha
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,44. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.04.2011 9:48:43

Bezpečnostní strategie ČR musí reagovat na aktuální výzvy

Bezpečnostní strategie ČR musí reagovat na aktuální výzvy

Rozhodnutí vlády revidovat Bezpečnostní strategii ČR dnes během semináře v Poslanecké sněmovně přivítal předseda zahraničního výboru David Vodrážka.

„Aktualizace Bezpečnostní strategie ČR se může zdát jako úkol technokratický či byrokratický, já jsem ale přesvědčen, že je to otázka především politická. Od roku 2003 došlo k podstatným změnám v bezpečnostním prostředí, které musí naše země reflektovat," uvedl mimo jiné David Vodrážka.

Mezi nová témata podle něj patří například kybernetická nebo energetická bezpečnost. "Téma kybernetické bezpečnosti se dostalo do zcela jiné pozice, než jak se mohlo zdát v roce 2003, kdy byly v živé paměti události z 11. září. Také otázka energetické a surovinové bezpečnosti se po "plynové krizi" z roku 2009 stala pro naši zemi otázkou navýsost živou a aktuální."

"Zajištění naší bezpečnosti vyžaduje nejenom finanční prostředky, ale i legislativní změny a časté zásahy státu a jeho institucí do soukromí všech občanů. Proto je třeba toto téma aktivně otevírat a předkládat veřejnosti, aby byly aktivity státu při zajištění bezpečnosti maximálně legitimní," připomněl význam komunikace s veřejností v otázkách bezpečnosti David Vodrážka.

Bezpečnostní strategie ČR je klíčovým dokumentem, který charakterizuje hrozby a rizika, která naší zemi hrozí, a zároveň definuje postupy, jak jim může Česká republika v budoucnu čelit. Dnešní seminář na půdě Poslanecké sněmovny se konal pod záštitou zahraničního výboru.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama