Ing. Dita Charanzová, Ph.D.

  • BPP
  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.12.2015 19:49:04 - wcbaba

Paní europoslankyně v rozhovoru pro PL ( 21.12.2015) tvrdě kritizujete EU.

Jistě jste s touto kritikou Evropské komise vystoupila i na půdě europarlamentu. Jaká byla na vaši kritiku reakce? Děkuji za odpověď.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

04.01.2016 17:06:52 - Ing. Dita Charanzová, Ph.D.
Dobrý den, děkuji za Váš dotaz. Svým kritickým náhledem se v EP i ve veřejných vystoupeních netajím a musím říci, že celá řada kolegů, poslanců Evropského parlamentu, mi dává za pravdu. Ostatně v podobném duchu se vyjadřuje také česká vláda a další představitelé členských států. A myslím si, že také Evropská komise si je dobře vědoma toho, že tyto kritické hlasy mají oporu v reálném dění. 

Základní nesoulad vidím dnes v tom, že Evropská komise, která se stále více profiluje jako politický orgán, přistupuje ke klíčovým politicko-společenským problémům dneška, jako např. hrozba terorismu nebo migrační krize, naprosto úřednicky a bez jakékoliv vize. Výsledkem je bezradnost a navrhovaná schématická opatření, která nabízí pouze částečná řešení. Občané však očekávání jasná stanoviska bez vytáček a také kroky, které přinesou skutečnou změnu. Toto by měl být náš hlavní cíl pro následující rok.

S pozdravem a přáním všeho dobrého v roce 2016, 

Dita Charanzová