Ing. Dita Charanzová, Ph.D.

  • BPP
  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

19.06.2015 13:47:01 - Jan Želivský

Proč TTIP projednávvá EU tajně - o nás bez nás?

Podle prosakujících informací, pokud TTIP projde budeme jako malá firma stát nejen proti neférové a státem protěžované konkurenci velkých korporací, pak ještě proti americkým korporacím. To je skvělé, co ještě hodláte udělat pro likvidaci malých firem v ČR? My se na trh v USA necpeme, z podstaty věci je náš trh doma.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

14.07.2015 16:36:23 - Ing. Dita Charanzová, Ph.D.
Dobrý den pane Želivský,

díky za váš dotaz. V první řadě bych vás ráda ujistila, že TTIP se neprojednává v žádném speciálním utajeném režimu, řada průběžných výsledků je zveřejňována na stránkách Evropské komise, o výsledcích jednání jsou vždy informovány jednotlivé členské země. Jako podnikatel jistě pochopíte, že vyjednávací taktiku, mezníky a cíle nebude ani jedna ze stran zveřejňovat předem, dosažené výsledky jsou prezentovány až následně - tak se to děje i v tomto případě.

Smlouva rozhodně nebude nutit někoho na americký trh vstupovat, jen tuto možnost nabídne subjektům, které o to stojí. Pomoci má (odstraněním cel, byrokratických a regulatorních překážek) zejména menším firmám. Nevidím také důvod, proč by TTIP měl ohrožovat tradiční české výrobce a vytlačovat je z národního trhu.

Ať se vám (nejen) v podnikání daří, mějte se pěkně,

Dita Charanzová