Ing. Drahomír Jurajda, CSc.

důchodce na výměnku
  • BPP
  • Karlštejn
  • zastupitel obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,43. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.01.2018 12:49:30

O dvou O paralelních světech v naší společnosti

O dvou O paralelních světech v naší společnosti

I ve skupině podporovatelů pana Drahoše jsou inteligentní lidé, kteří z postavení "horních 200 000" z racionálních důvodů a přesvědčení nenávidí Miloše Zemana a snaží se zmanipulovat co nejvíce příslušníků i vbz těch spodních deseti milionů.

 O dvou O paralelních světech v naší společnosti

Podle současných zveřejňovaných  odhadů  počtu příznivců Miloše Zemana a Jiřího Drahoše před druhým kolem prezidentské volby  by se mohl zdát, že je společnost rozdělena  do  dvou  zhruba stejně početných nesmiřitelných táborů.  Tato zdánlivá rovnováha se ale s velkou pravděpodobností  brzy  posune  bez ohledu na to, jak momentální volby dopadnu  směrem k příznivcům  Miloše Zemana.  Stačí provést střízlivý přehled o typech lidí v obou těchto voličských táborech .

 Voliči Miloše Zemana jsou v převážné většině  soudní inteligentní lidé všech věkových i profesních a vzdělanostních skupin, kteří mají vnitřní vizi svobodného demokratického a sociálně spravedlivějšího státu, která je blízký vizi Miloše Zemana. Tito lidé nejsou manipulovatelní, vědí CO chtějí a vědí PROČ to chtějí. I přes osobní nechuť ke zjevným osobním nectnostem Miloše Zemana, pro ženy jeho malé sexuální přitažlivost dokážou tito lidé odhlédnout od specifických (až určitých autistickoaspergerovských) osobnostních rysů Miloše Zemana a naopak respektovat jeho nadprůměrný intelekt,   obrovský politický a historický přehled státnické schopnosti a odvahu prosazovat svůj postoj i přes mnohdy mainstreamové názory šířené ve společnosti sdělovacími prostředky a některými nezodpovědnými  představiteli  jak částí skutečných umělců včetně „přeběhlíka“ Dejdara, tak povrchními kašpary tzv. šoubyznisu.

I ve  skupině podporovatelů pana Drahoše jsou inteligentní lidé, kteří vzhledem ke svému postavení "horních 200 000" z racionálních důvodů  a přesvědčení nenávidí Miloše Zemana a dělají vše pro to, aby se pokusili zmanipulovali i mnoho z těch, kteří patří k těm "spodním" deseti milionům a z hlediska jejich sociálního postavení by jim příslušelo volit Miloše Zemana. Na jejich straně stojí mnoho nedorostlých politikářů, kterým se žárlivými pocity méněcennosti vadí existence výrazné osobnosti, se kterou nejsou schopni vést věcný dialog a tak jim nezbývá nic jiného, než celá léta vést kolektivní protizemanovskou kampaň.   Kromě tisíců  dobře situovaných pražských paniček, které svou duchovní prázdnotu  a touhu dělat „honoraci“ maskují vnějškovou „noblesností“ existuje i mnoho poctivých pracujících lidí, kteří mají vnitřně úctu ke vzdělanosti a tituly před a za jménem pana Drahoše ne ně mohou zapůsobit a  který údajně  sjednotí náš národ a přispěje k všeobecnému blahu ve společnosti. Ale i tito dobromyslné lidé mohou začít přemýšlet nad tím, co dělal pan Drahoš v obdob od r.1968 přes rok 1989 až dodnes kromě intenzivní honby za osobní úřednickou kariérou v rámci Akademie věd a jakou  kvalifikovanou ZMĚNU se svým „důstojenstvím“ podpořeným falešnými brejličkami s nedioptrickými skly by chtěl naší společnosti přinést. Podle lidového rčení – Řekni mi kdo jsou tví přátelé a já ti povím jaký jsi ty, to pro pana Drahoš nevypadá příliš příznivě. Jenom namátkou -  Jeho nejhorlivější náhončí voličů pan Horáček: V období Husákova normalizačního režim byl za „laskavé“ tolerance ze stran STB černým bookmakerem kóských dostizích a organizátorem hráčských doupat v Praze, ač nečlen KSČ svobodně cestoval na Západ a byl významným redaktorem komunistické Mladé fronty, kde se ho jako možného agenta STB i jeho kolegové se stranickými legitimacemi báli. Své mnohasetmilionové bohatství nezískal tvorbou „oduševnělých“ textů písní typu „S cizí ženou v cizím pokoji“ nýbrž z neštěstí jiných lidí, t.j. jejich hráčské závislosti v jím založené sázkové kanceláři Fortuna.

Jednoduchá aritmetika, že součet hlasů získaných od uvedených čtyř náhončích  spolu s původními hlasy pro Drahoše bude k vítězství stačit, nemusí vůbec platit. Mnoha voličům původních čtyř „soupeřů“ pana Drahoše v soutěži o postup do druhého kola  nemusí být příjemné, že jsou automaticky prodáváni panu Drahošovi s dychtivým očekáváním jejich původních kandidátů, jaký kousek „ prestiže“ a podílu na moci jim v případě Drahošova zvolení ukápne z „faraonova stolu“. Tito lidé, kteří ještě před rokem o nějakém Jiřím Drahošovi  nic nevěděli a byl ni lidově řečeno zcela „putna“, v případě jeho nezvolení také nebudou většinou z vnitřního přesvědčení truchlit a chodit po Paze s plackou na klopě -  Drahoš jsi můj prezident

Už v sobotu večer se ukáže,  jaký bude konečný výsledek a každý za to poneseme svůj osobní díl odpovědnosti.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama