Ing. František Laudát

Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.09.2009 21:49:09

Končím

Končím

Vážené kolegyně a kolegové, Po více než osmnácti letech končím k 26. červnu 2009 své členství v Občanské demokratické straně.

<p>Vážené kolegyně a kolegové,</p> <p>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; Po více než osmnácti letech končím k 26. červnu 2009 své členství v Občanské demokratické straně. Myslím si, že jsem pod hlavičkou této strany prosadil zejména pro Pražany řadu dobrých věcí. Bohužel,&nbsp; zhruba po roce 2002 , se stále více&nbsp; na vedoucí místa ve straně dostávali a dostávají lidé, kteří nedostatek řádného vzdělání nahrazují arogancí, vlastní&nbsp; <br />nedostatky zakrývají zvýšenou agresivitou vůči svému okolí a občanům, kteří se jim náhodou připletou do cesty. Mám jiné představy o chování politiků demokratické strany.</p> <p><br />&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; ODS roku 2009 už je jiná ODS, než ta z devadesátých let minulého století. Hlásím se a budu nadále podporovat Topolánkovy snahy více programově otevřít stranu širšímu okruhu lidí. Ale ODS pro mě je bohužel i oblastní organizace na Praze 5 a stále více i&nbsp; Pražský region.&nbsp; Větší otevření politické strany&nbsp; klade&nbsp; velké nároky na všechny její funkcionáře, aby dodržovali psaná a obecně společensky kodifikovaná pravidla slušného chování. Nejsem nijak změkčilý, abych si dělal iluze o politice. Je to téměř vždy tvrdý boj o ideje, programy, ale zejména o posty a vliv. Pokud se však&nbsp; ve velkém rozsahu dějí&nbsp; elementární manipulace a podvody se členskou základnou a vedení regionu a republiky k tomu mlčí, či&nbsp; dokonce&nbsp; podporuje takovéto praktiky, potom nezbývá, než se vážně zamyslet nad dalším setrváním v takové straně.</p> <p>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; <br />&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; Po více než tři roky jsem se pokoušel dosáhnout spravedlivého řešení sporů na Praze 5. Bohužel bezvýsledně. Pro mě nepřijatelně se choval republikový smírčí výbor strany,&nbsp; jehož předseda se odmítl podepsat i pod jeho rozhodnutí. Pražský smírčí výbor pro jistotu dělá mrtvého brouka dodnes. Pokud se tito lidé odmítají chovat spravedlivě vůči vlastním spolustraníkům, jsem přesvědčen, že nebudou spravedliví a poctiví ani vůči občanům, které na mnoha postech zastupují.&nbsp; Nerad se věnuji dlouhým a&nbsp; vyčerpávajícím stranickým bojům. Jistě, mohl jsem nabrat stovky rádoby členů, zajisté by mě někdo z republikového vedení upozornil, kdy bude pro nějakou nominaci tzv. stop stav členské základny , abych z několika pošt odeslal přihlášky a ze svého účtu za ně zaplatil členské příspěvky. Ale, nechci být jako oni. Nebaví mě bojovat a čekat další roky, než situace v ODS dospěje tak daleko, že její šíbři budou dělat ostudu srovnatelnou s posledními předlistopadovými papaláši KSČ. Proto odcházím. To vůbec neznamená, že nebudu dále hledat cesty spolupráce s těmi, kteří stejně jako já, podobné praktiky odmítají a chtějí se pokusit situaci řešit&nbsp; uvnitř ODS. Těmto lidem držím palce pro dobro Prahy i celé země.</p> <p><br />&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; Pokud mně někdo z vás bude chtít i nadále zachovat přízeň, předem za ni děkuji a najdete mě ve straně TOP 09.</p> <p>Přejato ze stránek Františka Laudáta</p>
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama