Ing. František Laudát

Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.07.2021 11:17:00

Pane Hrabo, někomu "hrabat" musí

Pane Hrabo, někomu "hrabat" musí

Komentář na facebookovém profilu k zdůvodnění, proč by neměl Senát přijmout usnesení o nezpůsobilosti prezidenta Zemana vykonávat úřad

 "Ty důvody tam nevidím." Tak tímhle sdělením nás oblažil senátor Zdeněk Hraba ze STAN, když zdůvodňoval, proč by neměl Senát přijmout usnesení o nezpůsobilosti prezidenta Zemana vykonávat úřad. Prý si vyžádali stanovisko ústavních právníků. Jenže více než na ústavní právníky se měli obrátit na psychiatry. Hrabovi asi přijde normální, že prezident vidí dvě linie vyšetřování Vrbětic (maskovací manévr Benešové - nadefinovala dokonce varianty tři), zatímco Babiš, Hamáček a další, kdo jsou s případem obeznámeni, vidí variantu jednu.

Takže, pane Hrabo, někomu z výše jmenované party logicky "hrabat" musí. Jak pravil Švejk (ve své ruské mutaci), když na opuštěné ulici potkal jediného chodce a dal se s ním do hovoru. "Vy jste u nich," říká mu nekompromisně Švejk. "Jak jste to poznal?" ptá se vyděšeně chodec. "Jednoduše, říká se, že každý druhý je v téhle zemi udavačem. Já to nejsem, tudíž logicky to musíte být Vy." (Nevím přesně, ale myslím, že tahle scénka stála křeslo ředitele někdejšího leningradského divadla.)

Obdobně by stálo za povšimnutí, že se Zeman viděl vrchním velitelem policie, dále vidí miliardy investic z Číny (je ale jediný, kdo je vidí), v Putinovi zase vidí našeho přítele, jenže ten nás dal na seznam největších arcinepřátel, a příkladů prezidentské faty morgany by se našlo jistě mnohem víc.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama