Ing. František Laudát

Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.03.2017 21:06:36

Vy si tady třepete nějaké předvolební peří, ale ti lidé potřebují pomoc

Vy si tady třepete nějaké předvolební peří, ale ti lidé potřebují pomoc

Projev na 55. schůzi Poslanecké sněmovny dne 15. 3. 2017 k bodu Informace vlády o postupu ve věci nevýhodné privatizace OKD

Děkuji za slovo, pane místopředsedo. Dámy a pánové, nezlobte se na mě, vy co tady vystupujete, už toho je trochu dost. Jestli si tady opravdu třepete nějaké předvolební peří, ale ti lidé potřebují pomoc. Co dneska ještě zmůže vyšetřovací komise? Já jsem u toho nebyl, nic s tím nemám společného, co se tam dělo, tak si to vyřizujte mezi sebou. Slepili jste koalici, předvedli jste za skoro čtyři roky, co jste předvedli. Prostě ti lidé potřebují teď pomoc. Ten kraj, ten region potřebuje řešit konkrétní problémy. Ale podívejte se, kam jste se posunuli za celou tu dobu. My jsme před časem pozvali pana, už dneska exministra Mládka. On měl nějaké návrhy, co chce udělat v Moravskoslezském kraji. My jsme říkali, no zhruba je to málo, ale lepší něco než to. Pak se dovídáme, že na vládě se to potýká, dojdou tahanice, jestli tamta firma či ona státní, tak prostě to převezme, případně to nějak začne řešit, kdo tam bude sanovat. Takže jestli vy tady chcete dávat usnesení, tak já dávám alternativní.

Za prvé, že Poslanecká sněmovna za I. konstatuje, že vláda postupuje pomalu při řešení problémů společnosti OKD. Za druhé, že neřeší rozvoj postižených regionů Moravskoslezského kraje a nápravu ekologických zátěží. A za II. Poslanecká sněmovna vyzývá vládu, aby situaci začala urychleně napravovat konkrétními kroky. A opravdu už toho nechtě být. Ti lidé potřebují pomoc a ne tady ty vaše žvásty. Děkuji. (Potlesk z řad poslanců TOP 09 a Starostové.) 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama