Ing. František Laudát

Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.02.2010 1:00:00

Vyzývám pražskou ODS, aby hrála fér

Vyzývám pražskou ODS, aby hrála fér

Já si myslím, že to co se děje poslední dobou v Praze s volbami nesouvisí. Souvisí to s vnitřními problémy a personálním obsazením pražské ODS. Dělají prostě špatná rozhodnutí.

  Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

Opencard a nevýhodné nájemní smlouvy to je jen zlomek témat, které se v poslední době objevují v médiích ve spojitosti s hospodařením Magistrátu hl. města Prahy. Primátor města, Pavel Bém (ODS), obviňuje média i politiky z toho, že kauzy uměle nafukují a vedou proti ODS negativní kampaň. 

Já si myslím, že to co se děje poslední dobou v Praze s volbami nesouvisí. Souvisí to s vnitřními problémy a personálním obsazením pražské ODS. Dělají prostě špatná rozhodnutí.

Pronájem Škodova paláce

Už čtyři roky jsou všichni úředníci hlavního města občanům k dispozici ve Škodově paláci na Jungmanově náměstí. I přes dlouhou dobu, která od stěhování uplynula, se vyskytují stále nové pochybnosti o výhodnosti tohoto pronájmu. I když neznám detaily nájemní smlouvy na těch dvacet let, domnívám se, že je dobré, když je úřad na jednom místě.  Co ale považuji za velký nedostatek je výběr objektu. Přece jen je to stará budova, která má v sobě určité stavební dispozice, kvůli kterým musela projít nákladnou rekonstrukcí. Rozhodně je také na velice špatném místě, kam se nedá přijet autem ani zaparkovat. Proto bych hledal spíše jiný objekt, anebo bych skutečně sáhnul k výstavbě na zelené louce.

Praha jako jeden volební obvod

Praha má od nepaměti zvláštní postavení mezi ostatními městy v republice. Řídí se vlastním zákonem o hlavním městě. Zvláštní postavení mají i jednotlivé městské části, které jsou chápány jako obce. Předseda KDU-ČSL, Cyril Svoboda, nedávno Poslanecké sněmovně PČR předložil návrh, který upravuje volební zákon Prahy a chápe ji jako jeden volební obvod.

Nemáme problém s tím mít v Praze jeden obvod. Kdysi tento systém narazil, protože voliči u urny dostali jednu obrovskou volební plachtu, ve které zaškrtávali jména a strany. To byl také jeden z důvodů, proč se následně Praha rozdělila na deset volebních obvodů. Chtěl bych, aby se volební systém narovnal po celé republice i pro parlamentní volby. Je špatně, když někdo potřebuje na jeden mandát poslance například deset tisíc hlasů a jiná strana podstatně více. Jsem tedy zastánce prostého poměrného systému. Vyzývám ODS, aby se domluvila se stávajícími stranami na radnici, aby jak politické strany, tak zejména voliči měli dlouhodobě stabilitu a důvěru v to, jak si volí své zástupce na radnici.  

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama