Ing. František Laudát

Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.02.2021 13:21:00

Zatleskejte soudruhovi, zařídil vám "svátek demokracie"

Zatleskejte soudruhovi, zařídil vám "svátek demokracie"

Komentář na facebookovém profilu k rozhodnutí Ústavního soudu o zrušení části volebního zákona

 Vít Rakušan ve středu v ČT hlásil, že rozhodnutí Ústavního soudu ve věci volebního zákona je svátkem demokracie. Zpravodajem Ústavního soudu pro stížnost senátorů byl jistý Jan Filip, který na vyřízení potřeboval 3,5 roku. Když jsem od něho kdesi zahlédl vyjádření, že napsání úpravy zákona v duchu jím navrženého doporučení mu trvalo 48 minut, tak jsem si říkal, že takhle nafoukaně se snad může chovat jen komunista.

A jaké bylo moje překvapení, když jsem se podíval na Wikipedii na jeho případnou politickou minulost. A ejhle. Další soudruh ve službách "demokracie". Jan Filip, od roku 1974 do roku 1989 člen KSČ (vydržel dlouho a do konce soudruh), jedno období byl ve funkci předsedy ZO KSČ na právnické fakultě.

Před rokem 89 se posměšně říkalo (v narážce na slova Internacionály), že poslední bitva vzplane, až se porvou současní a bývalí komunisté. Časy se mění, ve středu nám tady předvedli divadlo dva bývalí bolševici. Jeden v pozici premiéra a druhý v pozici ústavního soudce. Scénu již v v předstihu okomentoval třetí exsoudruh na Hradě. Předlistopadový soudruh Filip splňoval kvalifikaci pro Miloše Zemana, takže ten ho na pozici ústavního soudce navrhl a Senát schválil v roce 2013.

Tleskejte dál.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama