Ing. František Petrík

  • Svobodní
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,45. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.02.2018 14:47:48

Petrík: Předseda Evropské komise Juncker odhalí sochu Marxe věnovanou z Číny

Petrík: Předseda Evropské komise Juncker odhalí sochu Marxe věnovanou z Číny

Může mít ještě někdo pochybnosti o myšlenkovém zázemí vedoucích představitelů Evropské unie?

 Německé město Trevír, které leží na západě Německa na hranici s Lucemburskem se chystá oslavit 200. výročí narození zakladatele komunismu Karla Marxe.   Celou sérii výstav k výročí Marxova narození otevře4. května předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker.  Při této příležitosti odhalí Marxovu sochu, kterou zaslala Čína.

Může mít ještě někdo pochybnosti o myšlenkovém zázemí vedoucích představitelů EU?

Kdo to byl Karel Marx?  Člověk, který vymyslel pojem třídní nenávist. Vymyslel i pojem třídní boj. Ve svém díle Manifest Komunistické strany vyzýval k loupežím a násilí.  Jeho ideoví pokračovatelé jako Lenin, Stalin nebo Mao pak jeho myšlenky uskutečnili a způsobili smrt desítek milionů lidí. Manifest Komunistické strany je poměrně útlá knížka, bez předmluv asi 20 stránek textu. Každému doporučuji, aby si ji přečetl.  Aby každý věděl, že podle Marxe „Politická moc ve vlastním smyslu slova je organizované násilí…“ Nebo ještě výživnější „To se ovšem může stát nejprve jen despotickými zásahy do vlastnického práva…“

Pro nás je důležitá i další část myšlenkového odkazu Karla Marxe. Takhle se v roce 1848 vyjádřil pro Neue Rheinische Zeitung:  „…nesmiřitelný boj, válku až do smrti proti Slovanům, těm zrádcům revoluce… je potřebné jejich vyhlazení, bezuzdný terorismus na ně – nikoli v zájmu Německa, ale v zájmu revoluce…“

Socha Marxe v Trevíru nebude v dnešním Německu  jedinou. Další sousoší Karla Marxe a Friedricha Engelse stojí v blízkosti Alexanderplatz v Berlíně již od roku 1986.  Pokud se vedoucí představitelé EU  hlásí k výše popsaným myšlenkám, měli bychom být velice ostražití.

František Petrík,
člen Republikového výboru Svobodných

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama