Ing. Ivan Fuksa

  • ODS
  • Příbram
  • zastupitel obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.09.2010 19:48:00

Od provozovatele SZIFu čekáme výraznou slevu

Od provozovatele SZIFu čekáme výraznou slevu

Informační systém SZIFu musí přinést úspory a spolehlivé technické řešení.

Jasné zadání dostal od ministerstva zemědělství Státní zemědělský intervenční fond (SZIF) ohledně informačního systému. Primárním zájmem ministerstva zemědělství zůstává zajištění bezproblémového vyplácení evropských dotací zemědělcům. Další podmínkou případné změny je jasně doložitelná finanční úspora a zajištění vlastnických práv ministerstva zemědělství k systému. Výběrové řízení musí být otevřené a transparentní.

Prioritou ministerstva zemědělství zůstává zabezpečit informační systém SZIFu nejen v příštím roce, ale i v dalších letech tak, aby zemědělci měli jistotu, že vyplácení technicky nic neohrozí. Klíčovým je také požadavek na úspory. „V žádném případě proto nepřipadá v úvahu, aby běžely souběžně dva informační systémy,“ zdůraznil ministr Ivan Fuksa.

Převádět systém úzce spjatý s evropskými dotacemi před koncem programovacího období navíc nepovažuje vedení ministerstva zemědělství za optimální. „Očekávám ale, že stávající firma SAP na provozování systému v příštím roce nabídne výraznou slevu,“ řekl ministr Fuksa. Možnost přechodu na jiný systém v novém programovém období pak ministr Fuksa podmiňuje otevřeným výběrovým řízením, jehož zásadním kritériem bude ekonomická výhodnost a vlastnická práva ministerstva zemědělství k tomuto systému.

Tereza M. Dvořáčková
tisková mluvčí MZe
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama