Ing. Ivo Bárek

Pokračujme společně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,72. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

27.03.2018 17:43:45 - slukova bozena

Zastane se někdo práva občanů na vlastní názor?

Dobrý den, myslím, že na studenty je dnes útočeno ze všech stran - za to, že mají svůj názor, ale i za to jaký je a že ho vůbec říkají nahlas. Dělají se z nich nějaké loutky, které neumí myslet svou hlavou. Přitom oni podle mě umí s informacemi, pracovat mnohem lépe než starší generace, které si mezi sebou rozesílají různé fake news (viděla jsem o tom i reportáž). Budete s tím něco jako senátoři a garanti demokracie dělat? Neměl by se někdo těch studentů zastat?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

16.04.2018 11:47:26 - Ing. Ivo Bárek
Dobrý den paní Sluková,

děkuji Vám za dotaz. Je myslím dobře, když mladí mají zájem se zapojit do politického dění. Že nemlčí, pokud s něčím nesouhlasí. My politici bychom se měli zamyslet nad tím, proč se mobilizují právě v této době. Určitě se shodneme, že ne všichni na studenty útočí. Například řada mých kolegyň a kolegů jim vyjádřila osobní podporu. Vždy však musíme mít na paměti (veřejné osoby obzvláště), že jakákoliv polarizace společnosti nepřináší nic dobrého.

Co se týče dalšího zastání. Senát Parlamentu České republiky se může jejich iniciativními návrhy zabývat v rámci svého jednacího řádu. Studenti již svou iniciativu Senátu předali, prošla patřičným výborem a v návaznosti k tomuto tématu proběhne v Senátu kulatý stůl.

IB