Ing. Ivo Bezecný

mimo zastupitelskou funkci
  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

10.01.2018 1:54:25 - Damph

GDPR

Má to být další byrokratický nesmysl z dílny EU. Zde jsou uvedeny důvody:https://www.parlamentnilisty.cz/politika/politici-volicum/Starosta-Havlicek-Diktatura-eurosmejdu-517021. Jde tomu ještě nějak zabránit?
František Černoch

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

12.01.2018 10:27:56 - Ing. Ivo Bezecný

 Nařízení Evropské unie o ochraně osobních údajů je závazným předpisem pro všechny členské státy a vstoupí v platnost 25. května 2018.

Máte určitě pravdu, že v některých oblastech zvýší byrokratickou zátěž na zaměstnavatele, kteří se budou muset popasovat s novými požadavky na ochranu osobních údajů zaměstnanců. Dokonce si můžeme třeba notovat I v tom, že některé věci se mohou zdát až absurdní (například ochrana údajů na vizitkách).

Přesto, v době zneužívání soukromých údajů ze strany jednotlivců I organizací, v době zneužívání databází pro účely nemající často daleko k trestné činnosti, zneužívání e-mailových adres k nevyžádaným mailům, zneužívání telefonních čísel k nevyžádaným hovorům a spousta dalších akcí vyplývajících z nedostatečné ochrany soukromých údajů v paírové I elektronické podobě, včetně třeba neoprávněných výběrů z bankovních účtů, je těžké říci, zdali právě toto nebo toto je nadbytečné a obtěžující.

Každé zvýšení bezpečnosti občana je potřebné, I když bohužel nezřídka bývá spojené s omezeními na jiné straně. Chceme-li se cítit bezpečněji, musíme pro to něco udělat. Přestože se nařízení v některých směrech nemusí zdát nejšťastnějším řešením, vidím je jako snahu řešit existující problem a lepší je dělat alespoň něco, než nedělat nic. Zkusme vnímat nařízení tak, že chrání I naše osobní údaje a třeba napomůže zabránit jejich zneužití k naší vlastní újmě. Kritizovat je snadné. Postarat se ochranu a bezpečnost občana bývá často daleko těžší.