Ing. Ivo Bezecný

mimo zastupitelskou funkci
  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

10.08.2017 14:10:30 - wokoun

Pane poslanče

za nízkou životní úroveň může, podle vás 40 let komunismu ? No to je novina. A není to náhodou tím, že vlády po převratu, včetně účasti vaší strany, umožnily různým podvodníkům, zlodějům, šíbrům a lobistům, odkloňovačům a neplatičům daní, a jiným, pochybným obchodům s lehkými topnými oleji, restitucemi a pochybnými transformacemi majetku, tento majetek rozkrást. Významná část majetku se vytratila po převratu ...
Hned po převratu vlady nastavily platy zaměstnanců na 30% platů západních zaměstnanců za stejnou práci. Důchody jsou oproti důchodům na západě třetinové o dalších věcech se mi nechce ani psát. Tak proč píšete, že za nízkou životní úroveň může 40 let komunismu ?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.08.2017 9:57:18 - Ing. Ivo Bezecný

 Asi napřed upozornění, nejsem poslanec, ale pouhý zastupitel v městské části Brno-Židenice.

Nyní k Vaší připomínce. Pokud jde o nepravosti, nepoctivost a zlodějinu, které se často děly, pak nelze než souhlasit. Ano, někteří spoluobčané si jistě pomohli nepoctivě, někteří za to byli souzeni, jini ne. Nikdy jsem nebyl v takové pozici, abych tuto skutečnost mohl jakkoliv ovlivnit.

Pokud jde o nastavení platů, tady se mýlíte. Například můj plat v jedné výzkumné instituci činil v roce 1989 zhruba 2500 CZK, což činí cca 100 EUR. Plat v Rakousku byl v té době asi 13500 ATS což činí cca 1600 EUR. Což je jeden ze znaků výkonnosti tehdejší komunistické ekonomiky a ekonomiky rakouské. Platy po revoluci se odvíjeli od reálného základu, kterým byla úroveň komunistické ekonomiky. I přes ekonomická pochybení, k nímž později docházelo, se nůžky mezi platy u nás a platy na západě výrazně zúžily, leč rozdíl je stale markantní a naše životní úroveň výrazně nižší. Opakuji, prvotně se jedná o důsledek špatného komunistického hospodaření. nevím jak jste star, ale já pamatuji, že za komunismu se říkávalo "Já dělám, že pracuji a stat dělá, že mně platí". Plody takového přístupu neseme bohužel dodnes a ještě dlouho poneseme.