Ing. Ivo Bezecný

mimo zastupitelskou funkci
  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

06.11.2017 15:51:32 - BordelveStátě

volba prezidenta

Pokud se nepletu, tak žádná strana - kromě SPO nestaví svého kandidáta. Čím to podle vás je? Můžou za to volby do parlamentu, které se konali před volbou prezidenta? A když nebude kandidovat Čunek, rozumím vás dobře, že volit vůbec nepůjdete? Nebo koho podpoříte? A kde berete jistotu, že by Čunka volili i lidé mimo jeho kraj? Tam totiž zas až tak poulární není a lidovci také nejsou příliš silní, což dokázali poslední volby. Děkuji za odpovědi

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

07.11.2017 10:11:19 - Ing. Ivo Bezecný

 Částečně to bude o penězích, každá volební kampaň něco stojí a při nejistém výsledku, kdy šanci vyhrát má pouze jeden uchazeč, se jedná o investici značně nejistou a riskantní. Navíc prezidentský úřad kromě prestiže a zviditelnění patrně take sebou nenese žádné velké zdroje do stranických pokladen. A konečně, nejvýraznější osobnosti stran získaly místa v PS, zůstává druhý sled, lidé, které nikdo nezná a těžko by získali potřebnou podporu.

Pokud jde o Jiřího Čunka, jedná se o výraznou osobnost, jejíž význam určitě přesahuje Zlínský kraj I KDU-ČSL, ať už je vnímán pozitivně nebo negativně. Lidé Jiřího Čunka znají, určitě stejně dobře, jako ostatní kandidáty, a troufám si říci, že při rozhodování mezi různými hochštaplery a exhibicionisty a Jiřím Čunkem by určitě v řadě případů u řady lidí vyhrál lidovecký kandidát. Otázkou by samozřejmě bylo, do jaké miry by ve 2.kole dokázal sjednotit protizemanovský blok, tak jak se to před 4 roky téměř podařilo Karlovi Schwarzenbergovi.

Pokud jde o moji účast ve volbách, přiznám se, že mně žádný z uchazečů o úřad prezidenta neoslovuje. Rozhodně bych se neřadil k vášnivým dpůrcům stávajícího prezidenta Zemana, už proto, že jeho politickou kariéru vnímám v zásadě od jejího počátku na konci 80. let minulého století. Leč nemohu volit prezidenta přespříliš orientovaného východním směrem a navíc nevyzpytatelného v jeho svérazném výkladu ústavních a demokratických principů (byť v mnohém má pravdu a chyba není na jeho straně, ale na straně těch, kteří tyto principy uváděli v život). Mirek Topolánek je jistě zajímavá osobnost, ale pro mně příliš spjatý s agresivním stylem politiky kmotrovské ODS, takže take ne. A ostatní uchazeči jsou lidé bez sledovatelné politické orientace, kteří jistě dosáhli úspěchů ve svých oborech, ale president je funkce politická a pro tuto funkci nemají kvalifikaci. Nedomnívám se totiž, že prezidentem může být každý....Nebo možná neměl by být, aby tato funkce měla vůbec nějaký smysl...A o svých pochybách o tomto smyslu už jsem se take někdy drive zmínil...Pokud nemá smysl už sama funkce, pak bych alespoň očekávakl smysluplného kandidáta. A v současné nabídce uchazečů takový kandidát není.