Ing. Jan Bartošek

Místopředseda KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • Jihočeský kraj
  • místopředseda PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,97. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.11.2020 8:36:00

Nelze mlčet k násilí zejména vůči křesťanům v mnoha zemích Asie či Afriky

Nelze mlčet k násilí zejména vůči křesťanům v mnoha zemích Asie či Afriky

Sněmovna se rozsvítí ve středu červeným světlem na počest lidí, pronásledovaných pro svou víru.

 Ve středu 25. listopadu se na návrh poslance a místopředsedy KDU-ČSL Jana Bartoška rozsvítí budova Poslanecké sněmovny červeným světlem (Sněmovní 1, Praha 1). Stane se tak u příležitosti tzv. „Červené středy“ – mezinárodního dne lidí pronásledovaných pro svou víru.

„Věřím tomu, že se Česká republika i ostatní evropské země musejí za tyto nevinně pronásledované lidi nahlas postavit. K modernímu světu 21. století prostě nesmí patřit to, že budou vězněni, mučeni nebo vražděni lidé jen proto, že chtějí svobodně a mírumilovně mít nějakou víru. A osobně jsem přesvědčen, že nelze mlčet k násilí, které se děje zejména vůči křesťanům v mnoha zemí v Asii nebo v Africe. Jsem věřící člověk, a proto je uskutečnění celé této akce pro mě osobně důležité,“ vysvětluje místopředseda KDU-ČSL Jan Bartošek.

„Ve 20. století byla Česká republika několikrát svědkem pronásledování lidí kvůli jejich víře. A netýkalo se to jen tisíců duchovních nebo řeholníků. Postihlo to obrovské množství obyčejných věřících a jejich rodin. Nejdříve nacisty a později komunisty. Nenávist vůči každému, kdo nesdílel jejich vlastní ideologii, vedla k pronásledování těchto nevinných lidí, dodává.“

Podle Jana Bartoška bychom měli být kvůli této těžké zkušenosti velkorysí a vnímaví vůči násilí a perzekuci lidí, které se nyní děje v ostatních zemích.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama