Ing. Jan Bartošek

Místopředseda KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • Jihočeský kraj
  • místopředseda PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,98. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.12.2022 16:55:00

Totalitní režim sídlící v Kremlu má za cíl podrobit si co nejvíc národů

Totalitní režim sídlící v Kremlu má za cíl podrobit si co nejvíc národů

Komentář na facebookovém profilu k výročí popravy Rudolfa Slánského.

 V těchto dnech si připomínáme 70 let od politicky zrežírovaného procesu a justiční vraždy Rudolfa Slánského a 10 dalších prominentů komunistického režimu. Uměle vytvořená skupina kolem R. Slánského byla popravena právě 3. prosince 1952.

Tento proces je jednoznačnou dějinnou výpovědí o zločinnosti komunistického režimu, který u nás držel násilím moc v letech 1948–1989. To je fakt a je nutné tyto informace srozumitelným způsobem předávat i dalším generacím!

A protože hlavním hybatelem monstrprocesu byl stalinistický režim v Sovětském svazu reprezentovaný sovětskými poradci, odnášíme si z této události další memento, které je bohužel v těchto měsících velmi aktuální: Totalitní režim sídlící v Kremlu má za cíl podrobit si co nejvíce okolních národů a silou jim vládnout. Viděli jsme to ve velké části 20. století a vidíme to bohužel i nyní, za vlády diktátora Putina v posledních letech.

Naše společnost i politický systém jsou ale postaveny na jiných základech a musíme chránit jejich svobodu a nezávislost!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama