Ing. Jan Bauer

  • ODS
  • Jihočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,75. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.12.2014 21:35:00

Programový veletoč prachatické ČSSD

Programový veletoč prachatické ČSSD

Na politické scéně i té komunální úrovně už mě může málo co překvapit. Ovšem reakci lídra prachatické ČSSD a současného místostarosty Jana Klimeše k návrhu na snížení nájemného v městských bytech jsem si musel v sobotním Deníku přečíst několikrát.

Pan místostarosta snížení nájemného odmítl a mimo jiné argumentuje, že v současné radě nemá cenu snížení nájemného prosazovat. Navíc si uvědomil, že lidé ze sídliště, kde je městských bytů nejvíce, volili Nezávislé, kteří snížení nechtěli. Což znamená, že výše nájemného pro ně není priorita. Kdyby ano, volilili by ČSSD. To jsou zlatá slova, která je třeba tesat do kamene a neustále si je připomínat. Doufám, že si to přečetli hlavně voliči sociální demokracie. Možná je to pro někoho málo, ale v nedávných komunálních volbách právě tito voliči přinesli ČSSD 13 171 hlasů. To jsou stovky občanů, kteří uvěřili volebnímu programu, jehož vlajkovou lodí bylo snížení nájemného. „Zasadíme se o snížení nájmů v obecních bytech“, vyčnívalo ze všech plakátů a volebních materiálů.

Navíc, ještě za mého starostování, ale hlavně pod vedením Martina Malého ještě v dresu ODS jsme byli svědky prakticky na každém druhém jednání zastupitelstva návrhům na snížení nájemného a bouřlivým argumentacím, které vedli především zastupitelé Jan Klimeš, Jana Krejsová nebo paní Eva Novotná. S mnohými jejich názory jsem většinou nesouhlasil, ale respektoval jsem odlišný názor. Hlavně jsem si myslel, že to myslí vážně. Nyní to spíše vypadá, že někteří řečníci prodali své názory a volební program za místa ve vedení města, na která se tak strašně moc těšili.

Ing. Jan Bauer
předseda oblastního sdružení
místopředseda regionálního sdružení
zastupitel

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama