Ing. Jan Horník

  • STAN
  • Karlovarský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,63. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.06.2019 17:46:00

Tohle je takové nenápadné zaklekávání, kterého bychom se mohli dožít

Tohle je takové nenápadné zaklekávání, kterého bychom se mohli dožít

Projev na 9. schůzi Senátu 13. června 2019 k petici Braňme média veřejné služby!

Dobrý den, kolegyně, kolegové, vážení hosté. Já jsem fakt nechtěl vystupovat, protože všechno řekl náš momentálně předsedající, místopředseda Senátu. Ale já jsem byl překvapen, že vlastně když tedy máme svobodu slova ve veřejnoprávních médiích, jako je Český rozhlas a Česká televize, tak jsem pochopil z vystoupení pana kolegy Faktora, že u soukromých médií tomu tak není. Vždyť tam nikdo nikomu nebrání. My dokonce tolerujeme v této společnosti takové médium, jako je televize Barrandov. A toho všeho znajícího člověka, který to komentuje. Ano, on občas dostane nějakou pokutu, ale to se stává i těm veřejnoprávním médiím. Já jsem nepochopil, kde není svoboda slova u těch soukromých médií. Vždyť proboha, kdyby nebyla, tak ani ta média nebudou, tak to nebude fungovat. Čili chci potvrdit to, co řekl předřečník, pan Wagenknecht, já mám naopak úplně obrácený názor, než tady byl prezentován. Česká televize a Český rozhlas udělaly za těch 30 let obrovský posun dopředu, vzpomeňme si ty prvotní telenovely a ty, teď ani nemůžu říct to slovo, které bych chtěl říct, kterými zahrnovaly naše občany.

Podívejme se na to dneska, jak to funguje. Jaké jsou vzdělávací programy. Jak funguje ČT24, jací jsou tam fundovaní lidé. Debaty fakt stojí za to. Kolikrát si říkám, ježíšmarjá, ten redaktor musí být hrozně zběhlý v tom, aby nestranil jedné nebo druhé straně. Někdy dokonce mám pocit, že mi připadá, že tam přijde až hodně toho nacionalistického třeba ze strany těch, kteří jsou tam zváni z SPD, nebo z KSČM. Škoda, že jsme KSČM nezakázali, ty komunistické strany. Mají dneska prostor jako hrom v médiích. Cožpak my tady nemáme svobodu slova? Máme ji. Máme ji úžasnou. Pojďme se jí snažit co nejvíc ubránit.

Snahy, a já to taky řeknu na rovinu... Pan Babiš je pro mě predátor... Já to tady neřeknu poprvé. Už jsem to řekl poněkolikáté. Ještě v době, když to tak nevypadalo. Pan Babiš je typický predátor! To je člověk, a teď je to řečeno obrazně, který zabíjí, aniž by musel. On nepotřebuje tu potravu. On zardousí! Protože on to má v povaze.

Samozřejmě, co říkal kolega Wagenknecht, je naprostá pravda. Ten člověk, byť si myslíme, a někteří občané říkají, on má peněz dost, on nepotřebuje víc... To je obrovský omyl!

Vzpomeňte si, když se tady rozhodovalo o zákonu o přimíchávání biopaliv do paliv, kdy zvednutím tady ruky v té době zejména sociální demokracie, KDU-ČSL, daňový zákon tehdá nepředkládal ministr financí Babiš, ale ministr zemědělství Jurečka, nevím, za co to tam bylo... Ale tím zvednutím ruky jsme mu odsouhlasili každý rok jednu miliardu navíc, kterou by normálně neměl, protože už by tato biopaliva nebyla sponzorována.

Je to predátor! Pro mě klasický. Samozřejmě, že se tenhle predátor před ničím nezastaví. Samozřejmě cílí, co zase ještě do toho svého portfólia schramstne!

Teď je aktuální záležitost, která se toho také týká Oleo Chemical. Jsou to paliva druhé generace, která jsme tehdá chtěli mít, ne tu první generaci (Předsedající: Pane místopředsedo, jen vás upozorním na název našeho bodu...)

Já vím... Nicméně chci ukázat to predátorství, které tady funguje a když se na někoho zaklekává... Nu, a tohle je takové nenápadné zaklekávání, kterého bychom se mohli dožít, a pak budeme najednou říkat, že jsme tehdá nebyli ostřejší, že jsme se víc neozvali.

Proto si myslím, že momentálně tak jak funguje ČRo, ČTK, jak funguje ČT, braňme to, protože podle mého tu svou službu pro občany dělají dobře. Děkuji za pozornost.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama