Ing. Jan Mládek, CSc.

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,06. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.02.2016 11:38:00

Český export dosáhl za minulý rok nového rekordu

Český export dosáhl za minulý rok nového rekordu

Český export pokořil nový rekord, když celkový vývoz za rok 2015 dosáhl částky téměř čtyři biliony korun. Za těmito výsledky stojí především práce českých firem a jejich zaměstnanců.

Nemůže být pochyb o tom, že k nim přispěla vysoká angažovanost a práce Ministerstva průmyslu a obchodu.

Podpora exportu je jednou z hlavních činností MPO a mojí osobní prioritou. Proto také intenzívně prosazujeme zájmy českých firem na zahraničních trzích. Především jejich prezentací na vysoké úrovni, společnou účastí na mezinárodních veletrzích, dohodami o hospodářské spolupráci a prosazováním našich zájmů v rámci Evropské unie, kam směřuje přes 80 % objemu českého exportu. V této souvislosti považuji samozřejmě za důležité udržet naše pozice v rámci vnitřního trhu EU a dále rozvíjet obchodní vztahy s perspektivními trhy mimo EU.

O to se velmi snažím a svědčí o tom i všechny mé zahraniční cesty v minulém roce v doprovodu českých firem, které směřovaly zejména na perspektivní trhy Asie, kde jsem jednal s představiteli Indie, Ázerbájdžánu, Turecka, Číny, Ruska, Spojených arabských emirátů, Saudské Arábie, Kuvajtu, ale také Maroka nebo Mexika. V letošním roce jsem již navštívil Írán, jehož ekonomika patří díky uvolňování z mezinárodní izolace k nejzajímavějším podnikatelsko-investičním teritoriím posledních let.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama