Ing. Jan Mládek, CSc.

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,06. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.12.2016 16:39:00

Ministr Mládek informoval vládu o rozvoji národního metrologického systému

Ministr Mládek informoval vládu o rozvoji národního metrologického systému

Vláda schválila Koncepci rozvoje národního metrologického systému ČR pro období let 2017 až 2021.

 Rozvoj národního metrologického systému (MNS) vycházel v uplynulých letech z vládou schválené Koncepce pro období 2012 až 2016, jejíž platnost skončí se závěrem letošního roku.

Z tohoto důvodu byla vládě předložena nová Koncepce na roky 2017 až 2021. Hlavním úkolem NMS bude udržet a rozvíjet metrologickou infrastrukturu podporující inovaci technologií, posílit konkurenceschopnost českého průmyslu a jakost služeb, napomoci odstraňování technických překážek obchodu a připravit se na přeměnu ekonomiky i života do podmínek Průmyslu 4.0.

"Cílem nové Koncepce je rozvíjet vysokou kvalitu a odbornost v metrologii, která je prospěšná k prosazování zájmů podnikatelů, občanů i státu," konstatoval ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek.

V oblasti mezinárodních vztahů a spolupráce je zásadní členství České republiky v celosvětových a evropských organizacích, které se zabývají metrologií, s cílem spolurozhodovat v otázkách vývoje a sjednocování metrologie a zajistit kvalitu metrologických činností tak, aby vytvářela předpoklady pro uznatelnost a podmínky pro rozvoj nového pohybu zboží a služeb.

Nová Koncepce národního metrologického systému vychází z analýzy dosaženého stavu na základě reálných potřeb České republiky.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama