Ing. Jan Mládek, CSc.

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,06. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.12.2016 7:26:00

Ministr Mládek prosadil změnu v podpoře obnovitelných zdrojů pro malé vodní elek

Ministr Mládek prosadil změnu v podpoře obnovitelných zdrojů pro malé vodní elek

Vláda na včerejší schůzi schválila změnu v oblasti podpory elektřiny vyrobené v malých vodních elektrárnách.

 Změna se týká ukotvené právní fikce, že malé vodní elektrárny, u niž byla v období od 2. října 2013 do 31. prosince 2015 ukončena rekonstrukce nebo modernizace technologické části, se považují za uvedené do provozu dnem 1. ledna 2016. Na základě tohoto přechodného ustanovení nedostávají od 1. ledna 2016 předmětní výrobci elektřiny z malých vodních elektráren podporu.

"Přímá novela zákona o podporovaných zdrojích energie navrací uvedeným výrobnám elektřiny nárok na podporu" uvedl ministr Jan Mládek.

Součástí novely je také ošetření práva výrobce vyrábějícího elektřinu v dotčených malých vodních elektrárnách na podporu elektřiny ve výši stanovené Energetickým regulačním úřadem podle počtu let, ve kterém byla rekonstrukce nebo modernizace malých vodních elektráren ukončena.

Z důvodu časové naléhavosti řešení problému, kdy současný stav výrazně negativně dopadá na dotčené subjekty, se navrhuje, aby byl návrh přijat již v prvním čtení, a to v souladu s § 90 odst. 2 zákona o jednacím řádu Poslanecké sněmovny.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama