Ing. Jan Mládek, CSc.

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,06. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.01.2016 20:06:00

Nerozumím obavám, že by se nám nepodařilo vyčerpat miliardy na rychlý internet

Nerozumím obavám, že by se nám nepodařilo vyčerpat miliardy na rychlý internet

Ministr Mládek se vyjadřuje k otevřenému dopisu telekomunikačních operátorů:

Dopis organizací soustředěných kolem ICT průmyslu v souvislosti s rozvojem digitalizace je zveřejněn ZDE.

Iniciativu organizací soustředěných kolem ICT průmyslu v souvislosti s rozvojem digitalizace, který je i mojí prioritou, vítám. Jsem připraven uspořádat široké setkání nad touto problematikou za účasti všech zainteresovaných stran. Transpozice evropské směrnice se blíží k závěrům, na nichž jsme s většinou subjektů pohybujících se v ICT sektoru spolupracovali. Příslušný dokument do konce týdne odevzdáme vládě.

Obavám, že se Ministerstvu průmyslu a obchodu nepodaří vyčerpat 14 miliard korun z evropských fondů na podporu rychlého internetu, příliš nerozumím. Byl to právě tento resort, jemuž se v minulém období jako jedinému podařilo rozdělit 100 procent všech svěřených prostředků. Nevidím tedy důvod, proč by se to nemělo stát i v tomto případě.

V souvislosti s Národním plánem sítí nové generace není třeba vlamovat se do otevřených dveří, protože uvítám věcný návrh, který bude společným stanoviskem České asociace telekomunikací, telekomunikačního klastru, asociace elektronických komunikací, Výboru Nezávislého ICT průmyslu, Sdružení pro internetový rozvoj, ICT unie i Hospodářské komory či Svazu průmyslu a dopravy ČR nevyjímaje.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama