Ing. Jan Schiller

  • ANO 2011
  • Ústecký kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.01.2023 9:19:00

Přivítali jsme starosty měst a obcí

Přivítali jsme starosty měst a obcí

Primátoři statutárních měst a desítky většinou nových starostek a starostů měst a obcí z našeho regionu přijali pozvání od kraje k setkání v konferenčním sále krajského úřadu. Sešli se, aby se seznámili s vedením kraje a fungováním úřadu.

 „Potřebujeme se přiblížit ke všem obcím a toto byl úplně nejlepší způsob, jak se potkat, poznat se, a hlavně představit starostům, buď starým, nebo novým, co pro ně může Ústecký kraj udělat. Jaké máme programy, dotace, jaké jsou možnosti pomoci a spolupráce mezi krajem a obcemi,“ vysvětlil účel setkání hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller.

V sále byli přítomni všichni členové Rady Ústeckého kraje, kteří starostům postupně prezentovali své gesce působnosti. Představili se nejen politici, ale i zástupci krajského úřadu. Po skončení oficiální části v předsálí u stánků jednotlivých odborů starostové čerpali už přímé kontakty a debatovali s politiky a úředníky nad konkrétními potřebami obcí.

Setkání bylo jen úvodním krokem propojení kraje s obcemi. Dalším bude kolo osobních návštěv vedení kraje ke starostům v jednotlivých okresech našeho regionu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama