Ing. Jan Sobotka

  • BPP
  • Trutnov
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.03.2019 16:43:39

Zima nezaskočila, ale dala zabrat

Zima nezaskočila, ale dala zabrat

Konečně je letos pořádná zima, řeknou si jedni. Jiní na to opáčí, vždyť ale na horách, za našeho mládí, byly takové zimy běžné. Postupem let jsme si však zvykli na méně sněhu, dobře schůdné chodníky a lehce průjezdné komunikace.

Když ale přijde nadílka jako letos, není to už tak jednoduché. Své by o tom mohli vyprávět zaměstnanci Služeb města Vrchlabí.

„Za odvedenou práci patří všem poděkování,“ zdůrazňuje starosta města Vrchlabí Jan Sobotka a dále doplňuje: „Zima s sebou přinesla hromadu práce. Když nachumelilo, frézy odklízely sníh, nakladač  nakládal a vozy odvážely, protože už nebylo kam ho odhrnout. Když chlapi sníh uklidili, a přišla obleva a pak mráz, posypávali ledové plotny, ručně nebo sbíječkami uklízeli chodníky, aby byly schůdné. Znovu nachumelilo a tak pluhovali silnice až na asfalt, aby se nevytvářely auty vyjeté koleje v rozbředlém sněhu. Za celou, zatím uplynulou, zimu jsem na území města nezaznamenal žádný dopravní kolaps kvůli sněhové kalamitě. Všichni se včas dostali do práce i do škol. I když jsou silnice z důvodu množství sněhu poněkud užší, jsou velmi dobře uklizené a sjízdné, řidiči se s auty dostanou do všech kopců a domovů.

Přál bych si, aby se spoluobčané zamysleli nad náročností činností, při které stále dokola a nepřetržitě odklízíte, sypete, odhrnujete, pluhujete, frézujete, odsekáváte ledy, solíte, odvážíte, a třeba i v noci. Jsem rád za takovou  systematicky odvedenou práci. Je to jak má být, aby nedošlo k problémům. Přišla normální horská zima se vším všudy, která nás nezaskočila a já věřím, že takové a podobné situace už umíme dobře řešit,“ uzavřel pochvalu Jan Sobotka.    

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama