Ing. Jan Zahradil

Řekněme NE evropské federaci!
  • ODS
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,29. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.04.2019 14:28:46

Dá se očekávat poměrně tvrdý střet

Dá se očekávat poměrně tvrdý střet

Jan Zahradil se utká s ostatními " Spitzenkandidáty" už v pondělí 29. dubna v Maastrichtu.

Šéf Aliance konzervativců a reformistů v Evropě Jan Zahradil se v pondělí 29. dubna v Maastrichtu utká s ostatními kandidáty na post předsedy Evropské komise, tzv. “Spitzenkandidáty”.

Debatu, kterou bude možné sledovat v přímém přenosu, budou moderovat rektorka maastrichtské univerzity Rianne Letschert a Ryan Heath z bruselského serveru Politico.

Dalšími hosty budou současný místopředseda komise Frans Timmermans za socialisty, Guy Verhofstadt za liberály, Bas Eickhout za zelené a Violeta Tomić za krajní levici.

“Všichni ostatní kandidáti jsou přesvědčení eurofederalisté, kteří budou obhajovat převahu EU nad členskými státy. Všichni jsou také politicky od středu vlevo, takže se dá očekávat poměrně tvrdý střet,” uvedl před debatou Jan Zahradil.

“Jsem připraven obhájit svou vizi decentralizované a flexibilní unie, která umožňuje členským státům integrovat se jen tam, kde je to pro ně výhodné, a nenutit ostatní, aby je následovali.”

Debata se zaměří na tři hlavní tematické okruhy: Digitální Evropa, udržitelná Evropa a budoucnost Evropy. Přímý přenos bude možné sledovat od 19 do 20:30 na webu ZDE.

ZDE rovněž naleznete brožurku „On the Road” s veškerými informacemi o “spitzenkandidátské” kampani Jana Zahradila na předsedu Evropské komise.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama