Ing. Jan Zahradil

Řekněme NE evropské federaci!
  • ODS
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.08.2022 8:38:00

Diplomatickou iniciativu na Ukrajině už podruhé přebírají Turecko a OSN

Diplomatickou iniciativu na Ukrajině už podruhé přebírají Turecko a OSN

Komentář na facebookovém profilu k jednání o bezpečnosti Záporožské jaderné elektrárny

 Napřed zprostředkovali odblokování zablokovaného vývozu ukrajinského obilí. To snižuje riziko hladomoru v některých oblastech Afriky a Blízkého Východu, a tedy následných migračních vln do Evropy.

Teď budou jednat o bezpečnosti Záporožské jaderné elektrárny včetně možné inspekce MAAE. Asi není nutno dodávat, že její havárie, ať úmyslná či náhodná, by byla pro Evropu katastrofou.

Evropská unie, její výkonný orgán Evropská komise, lidé jako von der Leyen a Borrell, v těchto pro EU klíčových bezpečnostních otázkách nejednají, diplomatickou aktivitu nevyvíjejí. Mají asi moc práce s vymýšlením dalších strategií boje proti “dezinfo” nebo uvalením finančních sankcí na Polsko.

Ani český ministr zahraničí Lipavský, za předsednickou zemi, nerozjel žádnou aktivitu přes Radu ministrů. Byl totiž zaměstnán vyvěšováním duhové vlajky na budově MZV a tweetováním o tom.

Takže horké kaštany za nás tahá z ohně Erdogan a Guterres.

P.S. Pokud tento status zahrne Centrum proti hybridním hrozbám MV, Evropské hodnoty, Pražský institut bezpečnostních studií a další podobné instituce na své seznamy ”protievropských narativů”, děkuji předem.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama