Ing. Jan Zahradil

Řekněme NE evropské federaci!
  • ODS
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,29. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.06.2021 18:11:00

Feri? Za nos by se měli chytit taky všichni ti “dospělí”

Feri? Za nos by se měli chytit taky všichni ti “dospělí”

Komentář na facebookovém profilu ke kauze Feri.

Poprvé jsem byl zvolen do parlamentu - posledního Federálního shromáždění ČSFR - v roce 1992. Bylo mi 29. Na kandidátce ODS jsem se tehdy ocitl jakoby za “ty mladý” - v džísce, s dlouhýma vlasama atd. Sebevědomí veliké, naštěstí i dost rozumu na to, abych ihned pochopil, že teď je čas držet pusu, sledovat ty starší, zkušenější a protřelejší a přiučit se od nich politickému řemeslu.

Proč to píšu? Proto, že když se někdo stane politickou ikonou už dokonce ve dvaceti, chce to hodně silnou a vyzrálou osobnost, aby dotyčný odolal všemu tomu tlaku okolo, té atmosféře, obklopující celebrity a aby ho to nesemlelo.

Když to nezvládne, je to sice primárně jeho/její problém - ale za nos by se měli chytit taky všichni ti “dospělí”, kteří takový kultíček pomáhali budovat a přiživovat v naději, že na téhle vlně někam dosurfují. Jde to totiž trochu i za nimi.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama