Ing. Jana Bobošíková

Předsedkyně strany Suverenita
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.08.2010 10:07:17

Odmítáme povodňovou daň

Odmítáme povodňovou daň

Vládní prohlášení je nekoncepční a chaotické.

Suverenita – blok Jany Bobošíkové odmítá povodňovou daň ve výši 100 Kč měsíčně, o které uvažuje Nečasův kabinet. „Pokud pro premiéra vlády ČR stokoruna představuje, jak sám uvedl, krabičku cigaret a dvě piva, pro Suverenitu je to recept na tři léky nebo krabice sunaru,“ vzkázala předsedovi vlády Jana Bobošíková, volební lídr Suverenity, na dnešní tiskové konferenci. Bobošíková odsoudila také včerejší vyjádření vicepremiéra Johna v ČT, který označil v souvislosti se současnými povodněmi zdevastovanou krajinu za výsledek socialistického zřízení. „Vymlouvat se po dvaceti letech stále na socialismus je až pubertální alibismus a především vizitka neschopnosti všech polistopadových reprezentací,“ uvedla Bobošíková doslova.

Pokud jde o vládní prohlášení, považuje Suverenita – blok Jany Bobošíkové jeho projednávání v poslanecké sněmovně za frašku. „Na jedné straně jsou přísně se tvářící reformisté, kteří tu vládnou už dvacet let a najednou zjistili potřebu šetřit. Ať to stojí, co to stojí. Na druhé straně je tu hra na opozici ze strany ČSSD, která ale v řadě krajů s vládní ODS klidně vládne. Takovému divadlu snad nikdo nemůže věřit,“ poznamenala manažerka Suverenity Jana Volfová. Suverenita považuje vládní prohlášení za nekoncepční, chaotické a v některých momentech už nyní za lživé. „Jak se máme dívat na větu, že vláda nechce zvyšovat progresi daně z příjmu, když už včera vicepremiér John tvrdil něco zcela jiného,“ podivila se ironicky Jana Bobošíková.

Podle Suverenity vláda sice slibuje opatření ke snižování státního dluhu, ale rezignuje na řešení mnohem podstatnějšího dluhu. Dluhu, který máme vůči přírodě a krajině a životním podmínkám obyvatel našeho státu. Dluhu, který nás už téměř každoročně stojí miliardy korun na sanaci škod a další miliardy na promrhaném lidském i ekonomickém potenciálu, o který přicházíme prostě jen proto, že mu nejsme schopni nabídnout stabilitu a spravedlivou soutěž. Dluhu, který sice má své kořeny v letech komunismu, ale který všechny polistopadové reprezentace svou orientací na vlastní krátkodobý prospěch mnohonásobně zvětšily. Vláda také neříká nic o možnostech potírání arogance a vlivu ekologických fanatiků, kteří blokují bezpečný a udržitelný rozvoj národního hospodářství. Nestanoví priority ochrany zdraví, životů a majetku občanů při budování, obnově a údržbě infrastruktury – vodohospodářské, dopravní či energetické. Naopak právě v této oblasti hodlá škrtat investice, bez ohledu na to, jaké to přinese náklady – od nezaměstnanosti až po škody na majetku, které jen za posledních několik dnů představují pět miliard korun. Vláda nepředkládá žádné skutečně národohospodářské koncepce, které by vyřadily ze hry zájmové skupiny, které nebohatnou vlastní prací, ale na úkor druhých. Namísto toho stále jen opakuje svou bezduchou mantru o úsporách za každou cenu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama