Ing. Jaromír Kohlíček, CSc.

  • KSČM
  • Ústecký kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.04.2019 11:16:07

Bloudění paní ministryně.

Bloudění paní ministryně.

Kde na to vzít a nekrást?

 Paní ministryně financí hledá úspory. Nejdříve se zmíní o „státních“ pojištěncích. Potom požádá kolegy ve vládě, aby „přitáhli šrouby“. 

Dnes je na stole třetí pokusný chroust. A tentokrát pěkně strukturovaný. Zvýšíme spotřební daň z cigaret a alkoholu a z hazardu. To je v EU poměrně běžné – jen to nikdo nenavrhuje těsně před volbami. Pokud jde o hazard – tam situace po bezbřehém otevření „trhu“ v devadesátých letech pomalu ale jistě spěje k regulaci. Jediná Sazka hned od počátku plní úlohu podporovatele sportu. A co ti ostatní? Co kasina? Co kursové sázky? Co hrací (v oficiální hantýrce „výherní“) automaty? A což takové internetové sázení?!

Zdá se, že návrh by měl být poněkud strukturovanější. Tyhle hry, které podle psychiatrů přivedly řadu osob na scestí, pokud jsou zdaněny plní státní rozpočet. A pokud se danění nedaří? 

Nu bylo by vhodné na jedné straně se podívat, kde nezdaněné peníze utíkají a na druhé straně si vzít příklad ze Sazky. Nebo nám zdraví naší populace, které může podpořit dotace do rozvoje sportu právě z těchto peněz nestojí za trochu zamyšlení? Já vím, jde o systémovou úvahu. Jde o peníze, které budou „omašličkované“, čili určené jasně na daný účel. Nebo je lepší dál lamentovat, že na sport – hlavně ten masový – nějak stále nezbývá a diskutovat dále o náplni nově zakládané Sportovní agentury?

Námět je zde. Uvidíme, co se z něj vyvine. Třeba si někdo příkladu jasného určení peněz ze Sazky všimne.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama