Ing. Jaromír Kohlíček, CSc.

  • KSČM
  • Ústecký kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.05.2019 11:10:21

Kdo rozhoduje o vysílání naší armády.

Kdo rozhoduje o vysílání naší armády.

Pan premiér se za Velkou louží zjevně inspirovoval nejen výběrem volební kšiltovky.

 Pan premiér hýří zajímavými myšlenkami. Jednou z nich je snaha o rázné řešení vstupu České republiky do krizových situací (nebo i jindy?).

Tak tedy vláda má mít pravomoc vysílat vojáky dle svého uvážení na „mise“. Nu – pokud jsme již tak daleko v uvažování o rozšíření pravomocí vlády, pak by to chtělo „něco“ udělat s Ústavou. Podle té naší Ústavy totiž hlavním velitelem armády je prezident. Navíc – v demokratických státech je zvykem, že do těchto otázek mluví zásadním způsobem Parlament. 

Tak nevím – třeba se brzy dočkáme „správného výkladu“ této myšlenky a ti, kteří se ozvali budou umravněni. Osobně si nedovedu představit toleranci vlády směřující za světlými zítřky po vzoru například prezidenta Tayyipa Erdogana v Turecku, případně jiných patentovaných demokracií.

Pan premiér má jistě hvězdný vzor za velkou louží. Přesto bych rád protestoval proti příliš neotřelým návrhům. Věřím, že se v tomto smyslu vše vysvětlí a půjdeme dál vstříc novým neotřelým myšlenkám. Dosavadní zkušenosti nasvědčují tomu, že jistě brzy přijdou. TINA (There is no alternative = není jiná možnost.)
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama