Ing. Jaromír Kohlíček, CSc.

  • KSČM
  • Ústecký kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

28.04.2018 14:34:43 - jeho nejtemnejsi temnosti

dobrý den

četl jsem váš článek o Krymu, no chápu že jste z války k Ukrajincům nadšený, no já vaši víru nekritizuji. Myslíte si ale že je to chytré když si Rusko dělá ze sousedního národa nepřátele?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

03.05.2018 19:26:42 - Ing. Jaromír Kohlíček, CSc.
Milý osvícený pisateli,

V 90. letech jsem navštívil východ Ukrajiny a viděl jsem ty zoufalé podmínky , které zde panovaly. V ocelárně, kterou jsem navštívil pracovníci 6 měsíců nedostávali plat. Netušil jsem tehdy, že jednou něco podobného zažijeme i v ČR. Lidé tam přesto chodili do práce. Všichni se mnou hovořili dobrou ruštinou. Domníváte se, že bezprostředně po druhém Majdanu vyslala nově nastoupivší vláda pozitivní signál tím, že začala likvidovat používání jiného než ukrajinského jazyka? Jaký signál podle Vás vyslali politici velkých států EU, když dohodli v Kyjevě se vzbouřenci to, co na druhý den již neplatilo? A ti stejní politikové neřekli ani popel? V ukrajinské vládě je v současné době významná skupina ministrů s jiným než ukrajinským občanstvím. V ukrajinských ozbrojených silách zdaleka nejsou pouze ukrajinci, i v povstaleckých provinciích, podle mých zpráv, nejsou pouze místní obyvatelé. V tomto ohledu se konflikt na východě Ukrajiny nijak neliší od současných konfliktů v jiných částech světa. Jedna odlišnost zde ale je, státní příslušníci z jiných zemí ani na jedné straně konfliktu nevystupují jako jednotky cizího státu. Jedná se totiž o dobrovolníky a jistě i Vy najdete na webu řadu zemí světa, odkud tito lidé přicházejí.

S pozdravem