Ing. Jaroslav Chalupský

  • BPP
  • Pelhřimov
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.11.2020 17:48:37

Aby se občané skládali a platili miliardářovi výrobní linku?

Aby se občané skládali a platili miliardářovi výrobní linku?

Evropská komise neproplatí 100 milionů firmě Penam. Babišova ministryně Dostálová nebude dotaci po Agrofertu vymáhat.


Evropská komise neproplatí 100 milionů firmě Penam z holdingu Agrofert. Ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová (za ANO) sdělila, že české úřady zatím nebudou dotaci po Agrofertu vymáhat.

Senátor Jaroslav Chalupský se k danému problému vyjádřil následovně: „Když se má lidem díky novému daňovému balíčku nechat v peněženkách o 15-20tis Kč ročně více, to je povyku. Ministryně s premiérem půjdou snad i za vedením Senátu žádat, aby ten jejich návrh neprošel… Že prý by chyběly peníze a kde že je vezmou? Tak třeba tady! Jeden ze střípků. Aby se občané skládali a platili miliardářovi výrobní linku, to už je podstatou špatně od samého počátku a není třeba zkoumat nějaká pravidla. Peníze a solidární podpora má směřovat od bohatších k chudším, ne aby se chudší skládali na miliardáře. Dotace, když už, má vyrovnávat externality, nerovnosti, ne je ještě víc prohlubovat. Mimochodem, Agrofert se již vyjádřil, že žádné dotace vracet nehodlá, takže EU se ošidit nenechá, ať si zaplatí český daňový poplatník.“

 
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama