Ing. Jaroslav Holík

  • SPD
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

04.02.2021 10:14:35 - Margitka

Kvóty pro potraviny

Týká se váš návrh všech potravin? Protože jsou i takové, které se u nás nevyrábí. A hlavně, jste přesvědčeni, že jsme ve všem soběstační, že bude všeho dostatek (masa, zeleniny, ovoce – to u nás zraje pomaleji než na jihu a nepěstujeme ani vše, sýry- ty třeba máme, ale ne takový výběr). A jak víte, že to potraviny, kterých bude méně, nezdraží, když se bude spoléhat jen na domácí trh?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

10.02.2021 19:03:01 - Ing. Jaroslav Holík

Pokud jste si podrobně pročetla návrh našeho hnutí SPD, pak musíte mít jasno. Chceme aby v obchodech s prodejní plochou nad 400 m2 (tedy supermarkety) bylo 55% zboží (potravin) české výroby. Tím odpovídám i na Vaši otázku ohledně potravin, které v našich podmínkách nelze pěstovat. Zbývajících 45% je více, než dostatečných. SPD nechce diskriminovat zahraniční dodavatele, ale nemůže se spokojit, s faktem, že občané ČR jsou "krmeni" potravinami, které mnohdy nesplňují normy České republiky. Jsem přesvědčen, že výrobce by měl být co nejblíže spotřebiteli. Jen tak snížíme zamořování atmosféry exhalacemi vznikajícími zbytečným převážením zboží z místa na místo.