Ing. Jaroslav Holík

  • SPD
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.08.2021 16:42:00

My jsme si tady vychovali generaci, která nechce a nebude dělat

My jsme si tady vychovali generaci, která nechce a nebude dělat

Projev na 116. schůzi Poslanecké sněmovny 6. srpna, k návrhu změny zákona o pomoci v hmotné nouzi.

Vážený pane předsedající, vážený pane ministře, kolegyně, kolegové, já jsem původně nechtěl reagovat, ale dnes ráno jsem si přečetl článek na iDnesu: Poslanci budou rozhodovat o odměňování pěstounů a zpřísnění dávek. A hned první reakce, kterou jsem přečetl, mně utkvěla v paměti. Chtěl bych ji citovat, jedná se o příspěvek paní Kozákové Volrábové: Už aby byl zaveden cukr a bič kromě cukru a cukru. Sousedka bydlí v pronajatém bytě a je jí jedno, kolik stojí sociálka a čím ji zaplatí. Její kamarádce zdražili elektřinu, ale jí je to jedno, sociálka zaplatí. Atd. Atd. Proč by usilovaly o snížení svých nákladů? Jejich argument je, když ostatní odrbávají stát, proč bychom to nedělali i my. A na můj postesk, že my, co pracujeme, se jim na to skládáme, se jen smějí - když jste blbí, tak jste blbí.

Takže, vážené kolegyně a kolegové, my jsme si tady vychovali generaci, která nechce a nebude dělat.

A abych to malinko zlehčil, tak bych to zakončil pohádkou o Otesánkovi. Sami znáte ten začátek. A dostávám se až do té situace, kdy říká: "Jedl jsem. Snědl jsem kaši z rendlíka, ucháč mlíka, pecen chleba, mámu, tátu, děvečku s jetelem, sedláka se senem, pasáka s prasaty, ovčáka s jehňaty. A tebe, babko, také sním!" Jenomže ta babka se nenechala a víceméně se v tom břichu proti němu postavila a zachránila nejen ta prasata s ovčákem nebo s pasákem a jehňata s ovčákem; oni zachránili i ten chléb náš vezdejší. Tak je to, milé děti. Proto něco dělejme, abychom nezůstali na tomto světě podobně sežraní jako ti od toho Otesánka. (Tleská poslanec Foldyna.)

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama