Ing. Jaroslav Kytýr

  • ANO 2011
  • Svitavy
  • městský radní
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,73. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

20.11.2020 10:32:31 - Alena 12

Omezení nakupování

Proč, když ubývá počet nakažených, zpřísňujete opatření pro nakupování? Do kdy budou platit? Víte ono ne každý si může jít nakoupit kdykoliv a stát třeba po práci ještě ve frontě před krámem je náročné, obzvlášť když vás doma čekají ještě povinnosti = starost o domácnost. Dokážete si omezení představit před Vánoci? Pokud to chápu dobře podle tabulky by omezení v obchodech měla trvat až do konce, tedy i v prvním stupni. To je fakt na hlavu! Je snad stání ve frontě lepší, než když se lidé rozprostřou po obchodě? A proč když jste tedy lidi omezili, tak proč nepovolíte, aby mohli nakupovat všude – tedy otevřít všechny obchody? A počítají se do počtu povolených nakupujících i děti v kočárku? A ještě poslední dotaz, nemělo by se tedy otevřít i v neděli? Takhle je v pátek a v sobotu o to víc nakupujících. Děkuji za odpovědi. Alena

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

23.11.2020 8:33:43 - Ing. Jaroslav Kytýr
 Dobrý den paní Aleno, dávám Vám plně za pravdu a považuji tato opatření za nelogická ze strany týmu na ministerstvu zdravotnictví. Plně souhlasím s tím, že se mají otevřít všechny prodejny a regulovat počet lidí na prodejní ploše a věřím, že to příští týden nastane.
Některé Vaše postřehy nejsou úplně korektní, protože fronty před supermarkety byly pouze první den před jejich otevření, v reakci na obavy lidí. Naštěstí už neskupují vše a nedělají zásoby, protože zboží je všude dostatek. Zavření v neděli stále vnímám jako dobré epidemiologické opatření, aby lidi přestali trávit volné chvíle v marketech. Postupně si občané rozložili nákupy na dny v týdnu a koncentrace při sobotních nákupech se dostala na původní čísla.
Věřím, že brzo opatření budou omezena a podaří se nám prožít adventy v radosti, spokojenosti a plné rodinného štěstí.
Přeji hodně zdraví
Kytýr