Ing. Jaroslava Pokorná Jermanová

  • ANO 2011
  • Středočeský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.10.2022 12:09:00

Doufám, že autorský zákon nebude v rozporu s evropskou směrnicí

Doufám, že autorský zákon nebude v rozporu s evropskou směrnicí

Projev na 41. schůzi Poslanecké sněmovny 14. října 2022 k autorskému zákonu

 Dobré dopoledne, vážené kolegyně, vážení kolegové, paní předsedající, pane ministře.

Budu velmi stručná a asi vás nepřekvapím, že budu říkat to, co jsem říkala v prvém a druhém čtení, a to, že je mi velmi líto, že jsme neuchovali ten konsenzus, tu dohodu, která vznikla při původním návrhu zákona, který tady leží poměrně dlouho, a je mi líto, že se k němu dostáváme až teď. Nicméně k jednotlivým pozměňovacím návrhům se budou vyjadřovat moji kolegové - pan kolega Babka, pan kolega Jáč. Já jim jejich témata brát nebudu. Jsem ráda za to, že se k tomu tak aktivně postavili.

Nicméně, dovolte mi, abych na závěr vyjádřila naději, že ať přijmeme autorský zákon v jakékoliv podobě, tak jenom doufám, že nebude napaden a že nebude v rozporu s evropskou směrnicí, protože já o tom nejsem přesvědčena a nejsem sama. A znovu opakuji, že je mi líto, že ten konsenzus, který tady byl dosažen, v tuto chvíli není. Chválím výborný dialog, který máte s Poslaneckou sněmovnou, pane ministře. Bohužel s ostatními aktéry už ta dohoda je horší.

Děkuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama