Ing. Jiří Carbol

  • KDU-ČSL
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,25. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.03.2010 12:15:00

Bojujme proti dluhům, ale kompetentně

Bojujme proti dluhům, ale kompetentně

K výzvě podnikatelů, aby občané volili strany bojující s dluhem.

Na stránkách ČTK z 28.3.2010 se objevila informace o výzvě několika držitelů titulu Podnikatel roku, kteří vyzvali české občany, aby v květnových volbách dali hlas stranám, které chtějí ČR vyvést z hrozící dluhové pasti.

Ve výzvě se mimo jiné píše: "Nedejte se opít rohlíkem a nevěřte slibům o 13. důchodech, vysoké mateřské a penězích pro všechny na dluh."

Jako poslanec, podepsaný pod návrhem na navýšení mateřské na úroveň roku 2009, se musím proti této výzvě podnikatelů ohradit a označit ji ve vztahu k peněžité pomoci v mateřství za nekompetentní.

Snížení mateřské až o 23 %, které bylo schváleno v minulém roce, se ukázalo jako naprosto nespravedlivé vůči jedné skupině obyvatel, a to vůči maminkám s právě narozenými dětmi.

Přesto, že se ztotožňuji s názorem významných podnikatelů, "že nejdříve se musí hodnota vytvořit a až poté spotřebovat - ne naopak", domnívám se, že narozením dítěte se právě tato hodnota pro budoucnost vytváří. Podnikatelé bohužel zapomínají na fakt, že na peněžitý příspěvek v mateřství mají nárok maminky, které vydělávaly peníze.

KDU-ČSL opakovaně upozorňuje veřejnost i politické strany, že je nutné zastavit rozkrádání veřejných peněz. Ušetřit ve státním rozpočtu lze okamžitým zamezením korupce při veřejných zakázkách, zrušením zbytečných armádních nákupů a také řádným zdaněním hazardu. Tím se získají potřebné peníze na navýšení mateřské a nedojde ke zvýšení našeho dluhu.

Nemohu proto podpořit výzvu podnikatelů, která je namířena proti podpoře rodin s dětmi a zlehčuje nebezpečí stárnutí naší populace.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama